Komentarze (10)

JackDaniels

Za ramen zawsze piorun, ale u mnie klasyczny rosół, żurek, flaczki, grochówka, kapuśniak czy nawet szczawiowa z jajkiem zawsze zajmują miejsca powyżej. Tradycja i kultura w której się człowiek wychował jednak górą. W ramenie jednak napierdolone tego wszystkiego za dużo, a prawdziwy Polak tak nie lubi

Odwrocuawiacz

@JackDaniels ja nigdzie nie napisałem, że to moja ulubiona zupa czy coś.

Pełna zgoda co do normalnych polskich zup, też często robię, trochę się nie zgodzę że w ramenie tego wszystkiego napierdolone bo tu są raptem 4 składniki.

Dymka+szczypior

Papryka

Jajko

Wieprzowina

Technicznie rzecz biorąc jak robię rosół z conajmniej dwóch rodzajów mięs + włoszczyzna to już masz więcej i roboty i składników.


Tu był zamysł prosty - szybko i w miarę pikantne

onlystat

@Odwrocuawiacz ramen w ktorym nie ma pak choia to nadramen leci piorun za buldaka

JackDaniels

@Odwrocuawiacz nie chodzi o liczbę składników tylko o ilość. W rosole nawet jak masz 2 rodzaje mięs i włoszczyznę to nadal to jest zupa (pomijając jakieś abominacje, gdzie masz górę składników stałych polanych odrobiną płynu). Ramen dla mnie to coś pośredniego między zupą a daniem stałym, taka w sumie całkiem oddzielna kategoria. Co nie znaczy, że nie lubię

Odwrocuawiacz

@JackDaniels nic nie stoi na przeszkodzie zrobić sam wywar


Dokładnie to jest pośrednie danie takie 2w1 wzgledem klasyki czyli zupa + drugie danie.


Fajnie że lubisz, jakbyś powiedział że nie to musiałbym Cię zaprosić i zrobić by Ci udowodnić że jednak lubisz


Wujasa tak nauczyłem sushi, próbował po różnych restauracjach i był wręcz antyfanem dopóki nie spróbował mojego

Augustyn_Benc-Walski

Proszę dodać tag #boleslawiec

976497

@Odwrocuawiacz mrówki chodzą ci po jajach

Odwrocuawiacz

@976497 ej bo aż zaswędziało

Zaloguj się aby komentować