Z wczorajszej nocy, ten sam protokół tylko mąka nie razowa ale zwykła. Ciasto było mniej solidne ale bąbelki na lekki +. Smakowo dalej spoko. Skończę mąkę i wracam do razowej.
#bojowkapiekarska #chleb #wchodzwemnietypysznyskurwysynu



Z wczorajszej nocy, ten sam protokół tylko mąka nie razowa ale zwykła. Ciasto było mniej solidne ale bąbelki na lekki +. Smakowo dalej spoko. Skończę mąkę i wracam do razowej.
#bojowkapiekarska #chleb #wchodzwemnietypysznyskurwysynu



@ErwinoRommelo zjadłeś całego? XD
Wiem że zjadłeś xD
@CzosnkowySmok polowe :p druga była dla paszki na śniadanko bo z rana o 11 bidulka na nogach być musiała.
Komentarz usunięty
@UmytaPacha ( ͡o ͜ʖ ͡o)
Komentarz usunięty
@UmytaPacha a nic siedze zamulam, opowiadaj co tam cwierakaja paszki
Komentarz usunięty
@UmytaPacha Wieczorkiem będzie tentegowany
(° ͜ʖ °)
Komentarz usunięty
@UmytaPacha po nastepnym cyklu ladowania erwinka
Komentarz usunięty
@UmytaPacha 🙃


Komentarz usunięty
@UmytaPacha dopiero z pieca wyskoczył, jeszcze chrupie delikatnie tracąc temperaturę, szepta « Zjedz mnie Erwinku… wysmaruj mnie masełkiem i zjedz mnie. »
Komentarz usunięty
@UmytaPacha tylko ehh kielecki się skończył zoztalo tylko troszkę na dnie słoika max na jedna kanapeczkę ….
Komentarz usunięty
@ErwinoRommelo Po co piekarze (oraz Ty) smarują upieczony chleb surową mąką?
@Pan_Buk sypiesz przed pieczeniem, i niewiem XD upieklem w sumie 3 chlebki i tak mi smakoje. Moze @moll wie czy ma to jakis specyficzny cel poza estetyka.
@Pan_Buk @ErwinoRommelo sypie się przed pieczeniem, na etapie formowania, taki omączony łatwiej do formy wturlać/wysypać z koszyka do wyrastania. I to co od spodu w mące nie przywiera do blachy/formy jak pieczesz
@moll ale ta maka wypieczona jest przepyszna !
@ErwinoRommelo smaczne z pożytecznym, czego więcej chcieć?
@moll Ja piekę w maszynie do chleba i tam się nie da omączyć. Maszyna miesza, ja wyjmuję śmigiełka, a potem to już wyrasta i po 2,5 godzinach włączam pieczenie.
@Pan_Buk i to wiele wyjaśnia
@ErwinoRommelo wygląda bardzo dobrze
Komentarz usunięty
Zaloguj się aby komentować