Komentarze (25)

maly_ludek_lego

Wyglada jak dla chuopa co w pole idzie

No ale generalnie spoko

moll

@maly_ludek_lego a to dla baby na fajrancie xD

maly_ludek_lego

@moll hue hue Smacznego!

moll

@maly_ludek_lego dziękuję!

splash545

@moll wygląda dobrze

moll

@splash545 smakuje też

splash545

@moll na samo słowo nie uwierzę

deafone

@moll tak znęcać się nad człowiekiem na wieczór... mniam

moll

@deafone jakbym nie wrzuciła to chytra i nie da chociaż popatrzeć na talerz

fonfi

@moll ehhh, niech Cię dunder świśnie. Teraz muszę do lodówki, a już po 20… 🤨

moll

@fonfi ja mogę do 22:00 jeść, więc wcześnie dzisiaj

Yes_Man

@moll musztarda i jazda

moll

@Yes_Man dodałam po zrobieniu zdjęcia, bez lepiej widać

Yes_Man

@moll taktycznie dobrze rozegrane

skorpion

@Yes_Man jej nie fikaj, rybę przystroi tak, że powiesz: "kaczka z pomarańczą"

Tuniex

@moll mieloneczka..... z głowizny? Wrzuć następnym razem przepis na kartofle z mlekiem

moll

@Tuniex

630g łopatki

9,7g peklosoli

1 płaska łyżeczka czosnku suszonego

1 płaska łyżeczka majeranku

0,5 łyżeczki grysu paprykowego

0,5 łyżeczki pieprzu czarnego

0,5 łyżeczki pieprzu białego

0,25 gorczycy (starłam w moździerzu)


z mięsa ładniejsze kawałki powykrawałam i pokroiłam w kostkę, taką o boku do 2cm max. Resztę, z tłuszczem, zmieliłam na grubych oczkach.

dodać sól i przyprawy (użyłam peklosoli, bo dzieliłam na 2 słoiki, jeden zawekowałam na później po parzeniu)

na dobę w szczelnym pojemniku do lodówki

napełnić szynkowar (u mnie szynkowar i słoik)

wbić termometr w mięcho

do gara, wody zalać do poziomu mięsa w naczyniu

podgrzewać do osiągnięcia przez wodę 80-85 stopni

trzymać temperaturę aż mięso osiągnie 68-70 stopni

wyciągnąć, wystudzić, do lodówki

Tuniex

@moll mielonka z łopatki? Powodzi się

moll

@Tuniex to się nazywa korzystanie z promocji lady mięsnej

Opornik

Konserwa Tyrolska?

c5dec5be-0e86-4508-85e7-7956fcd069da
moll

@Opornik łopatka xD

enderwiggin

Wow. I tak bez masełka ?

moll

@enderwiggin po co masło? W słoiku było trochę smalcu

Mr.Mars

@moll Przyzwoicie. Grubość mięska też odpowiednia.

Zaloguj się aby komentować