#mollgotuje #szynkowar #wedlinydomowe

Wyglada jak dla chuopa co w pole idzie
No ale generalnie spoko
@maly_ludek_lego a to dla baby na fajrancie xD
@moll hue hue
@maly_ludek_lego dziękuję!
@moll wygląda dobrze
@splash545 smakuje też
@moll na samo słowo nie uwierzę
@moll tak znęcać się nad człowiekiem na wieczór... mniam
@deafone jakbym nie wrzuciła to chytra i nie da chociaż popatrzeć na talerz
@moll ehhh, niech Cię dunder świśnie. Teraz muszę do lodówki, a już po 20… 🤨
@fonfi ja mogę do 22:00 jeść, więc wcześnie dzisiaj
@moll musztarda i jazda
@Yes_Man dodałam po zrobieniu zdjęcia, bez lepiej widać
@moll taktycznie dobrze rozegrane
@Yes_Man jej nie fikaj, rybę przystroi tak, że powiesz: "kaczka z pomarańczą"
@moll mieloneczka..... z głowizny? Wrzuć następnym razem przepis na kartofle z mlekiem
@Tuniex
630g łopatki
9,7g peklosoli
1 płaska łyżeczka czosnku suszonego
1 płaska łyżeczka majeranku
0,5 łyżeczki grysu paprykowego
0,5 łyżeczki pieprzu czarnego
0,5 łyżeczki pieprzu białego
0,25 gorczycy (starłam w moździerzu)
z mięsa ładniejsze kawałki powykrawałam i pokroiłam w kostkę, taką o boku do 2cm max. Resztę, z tłuszczem, zmieliłam na grubych oczkach.
dodać sól i przyprawy (użyłam peklosoli, bo dzieliłam na 2 słoiki, jeden zawekowałam na później po parzeniu)
na dobę w szczelnym pojemniku do lodówki
napełnić szynkowar (u mnie szynkowar i słoik)
wbić termometr w mięcho
do gara, wody zalać do poziomu mięsa w naczyniu
podgrzewać do osiągnięcia przez wodę 80-85 stopni
trzymać temperaturę aż mięso osiągnie 68-70 stopni
wyciągnąć, wystudzić, do lodówki
@moll mielonka z łopatki? Powodzi się
@Tuniex to się nazywa korzystanie z promocji lady mięsnej
Konserwa Tyrolska?
@Opornik łopatka xD
Wow. I tak bez masełka ?
@enderwiggin po co masło? W słoiku było trochę smalcu
@moll Przyzwoicie. Grubość mięska też odpowiednia.
@Mr.Mars
Zaloguj się aby komentować