Właśnie skończyłem szykować kolejna partie schabu. Trochę ponad 3.5kg. Tym razem 25g/kg peklosoli, czosnku mielonego 0.6g/kg, pieprzu tez tyle. 10-14 dni w lodowce w 4 stopniach.
#gotujzhejto #jedzenie #wedliny #wedzenie

Właśnie skończyłem szykować kolejna partie schabu. Trochę ponad 3.5kg. Tym razem 25g/kg peklosoli, czosnku mielonego 0.6g/kg, pieprzu tez tyle. 10-14 dni w lodowce w 4 stopniach.
#gotujzhejto #jedzenie #wedliny #wedzenie

@dildo-vaggins Kurde ja jeszcze nie mam pomysłu na schab i nawet ostatnio papryki do peklowania dodawałem.
@Zielonypomidor ja schab lubię tradycyjnie, niezbyt intensywnie przyprawiony żeby było czuć mięso. Poza tym robię tez sąsiadom a oni wolą mniej przyprawione.
@dildo-vaggins No ja szukam jeszcze swojego smaku. Po woli zamiaruje się na wędliny dojrzewające z bakteriami.
@Zielonypomidor spróbuj kiedyś dodać odrobiny lubczyku. Bardzo fajnie zmienia smak marynat do wieprzowiny
@moll Ile tak na kg by znowu nie przesadzić?
@Zielonypomidor ja bym zaczął jak ze wszystkimi przyprawami, od 0.5g/kg.
@Zielonypomidor z gramaturą posłuchaj @dildo-vaggins bo ja jak sypię przyprawy to na oko. Ale zaczęłabym mocno symbolicznie
@dildo-vaggins o jezusku jakie piękne. Wołaj na efekty
@dildo-vaggins zawołaj jak zrobisz
Zaloguj się aby komentować