Właśnie skończyłem szykować kolejna partie schabu. Trochę ponad 3.5kg. Tym razem 25g/kg peklosoli, czosnku mielonego 0.6g/kg, pieprzu tez tyle. 10-14 dni w lodowce w 4 stopniach.
#gotujzhejto #jedzenie #wedliny #wedzenie
dildo-vaggins userbar
fc958a83-cbb0-4b69-9281-c780ccc21826
Zielonypomidor

@dildo-vaggins Kurde ja jeszcze nie mam pomysłu na schab i nawet ostatnio papryki do peklowania dodawałem.

dildo-vaggins

@Zielonypomidor ja schab lubię tradycyjnie, niezbyt intensywnie przyprawiony żeby było czuć mięso. Poza tym robię tez sąsiadom a oni wolą mniej przyprawione.

Zielonypomidor

@dildo-vaggins No ja szukam jeszcze swojego smaku. Po woli zamiaruje się na wędliny dojrzewające z bakteriami.

moll

@Zielonypomidor spróbuj kiedyś dodać odrobiny lubczyku. Bardzo fajnie zmienia smak marynat do wieprzowiny

Zielonypomidor

@moll Ile tak na kg by znowu nie przesadzić?

dildo-vaggins

@Zielonypomidor ja bym zaczął jak ze wszystkimi przyprawami, od 0.5g/kg.

moll

@Zielonypomidor z gramaturą posłuchaj @dildo-vaggins bo ja jak sypię przyprawy to na oko. Ale zaczęłabym mocno symbolicznie

Ruchenstein-Boltzman

@dildo-vaggins o jezusku jakie piękne. Wołaj na efekty

yassarian

@dildo-vaggins zawołaj jak zrobisz

Zaloguj się aby komentować