Wasz przepis na kapustę kiszoną zasmażaną? Sprawdziłem YouTube, większość przepisów to kapusta gotowana z zasmażką. Mój przepis składa się z trzech głównych składników:

- boczek

- cebula

- kapusta kiszona


Kapusty nie gotujemy. Smażymy boczek do zarumienienia, dodajemy cebulę, smażymy do złocistego koloru cebuli, dodajemy kapustę i smażymy aż kapusta zbrązowieje, dość często mieszając. Wtedy dodajemy pieprz i kminek, i zostawiamy na małym ogniu aż smaki się połączął, czyli 5-10 minut.


Macie inne przepisy?


#gotujzhejto

Komentarze (6)

bartek555

Ja mam bardzo podobny, ale dodatkowy punkt na koncu

- po zmieszaniu wszystkich skladnikow otworzyc okno i wypierdalic jak najdalej

Ravm

@bartek555 okno powinno być szeroko otwarte podczas całego procesu.

paramyksowiroza

@dolitd Trochę zależy od kapusty. Do mniej ukiszonej IMO pasuje posiekany wielki pęczek kopru dodany na końcu.

Do bardziej ukiszonej można dodać namoczonych, suszonych grzybów, albo "dosłodzić" całość marchewką, jabłkiem lub suszonymi owocami.

razALgul

@dolitd ja korzystałem z jego przepisów. Chyba jedyna różnica, że on za często nie mieszał, żeby to się równomiernie "poprzypalało".

https://m.youtube.com/watch?v=QJ8Bs-7HFtc

dolitd

@razALgul Kiedyś też robiłem kapustę gotowaną z zasmażką, aż znalazłem właśnie ten przepis Kwasiora. Za pierwszym razem mi się kapusta spaliła, bo zastosowałem jego przepis dosłownie. 10-15 minut między mieszaniem to zdecydowanie za długo, ja mieszam co 3-4 minuty, a efekt taki sam.

razALgul

@dolitd ech, no widzisz, ja robiłem i mi wyszło....no trzebas znaleźć jakiś złoty środek. Jak pamiętam, to mi też za mocno się przypaliła, ale była dobra.

Zaloguj się aby komentować