Komentarze (13)

splash545

@moll ciekawy sosik do schabu, z takim jeszcze nie jadłem

moll

@splash545 dobry jest

Z_buta_za_horyzont

Jak szybko? Czyli dłużej się je niż robi?

moll

@Z_buta_za_horyzont szybko się robi i je

AndrzejZupa

„- Da się szybko…”

#Whereszybkowar ?

moll

@AndrzejZupa szybkowar umyty i schowany szybko poszło xD

Mr.Mars

@moll Ciociu jesteś najlepsza! Gdzie ja dostałbym taki obiad?

moll

@Mr.Mars nie mam pojęcia, ale może gdzieś tak?

Marki

Szybkowar to świetne urządzenie, którego nie chowam do szafki. Ryż, mięso, makarony, zupy – wszystko zawsze wychodzi idealnie, gotuje się w jednym garnku i, co najważniejsze, szybko.

Wracając do przepisu, uważam, że podane tam 50 minut to przesada, a ponowne dogotowywanie jest naprawdę zbędne. Ja zrobiłbym to w 30 minut, a następnie zostawił na samoczynne uwolnienie pary.

moll

@Marki nie jest zbędne. Mam misę 8l i zawartość z przepisu wypełnia ją w zbyt małym stopniu na efektywną cyrkulację pary. W związku z tym bez ponownego zagotowania byłoby to suche z wierzchu - przerabiałam to już wcześniej, dlatego teraz robię obrót i szybkie podgotowanie tylko do zmiękczenia mięsa

Marki

@moll No może mamy różne garnki, ja mam mniejszy, ale też mięsa nie gotuje w sosie tylko na podwyższonym sitku bo łatwiej jest go wyjąć, by potem na spokojnie zmiksować sos. I powiem ci, że zauważyłem, że przy dłuższym czasie mięso traci soki i jest twardsze. No i z oszczędności czasu na górze zawsze leżą kartofle, które by się rozpadły gdybym dłużej gotował.

moll

@Marki czyli masz całe mięso zakryte

Zaloguj się aby komentować