Komentarze (21)

StaryPijany

@WalIy jaka maka wariacie?

WalIy

@StaryPijany Caputo Nuvola Super, pierwsza próba z nią. Zrobiłem bezpieczne hydro 62% i piekłem na granicie w zwykłym piekarniku 275*C

StaryPijany

@WalIy super jeszcze nie uzywalem, ale zwykla nuvola sztos, musze zamowic sobie. wyglada elegancko.

vredo

@WalIy A poprzednia była zła? Wiesz jaką ja mam ksywę? Po psie - "Pimpek" - zeżrę prawie wszystko żeby się jedzenie nie marnowało.

I żeby zrobić na złość tym... a nie, czarny humor <off>

WalIy

@vredo to że coś jest lepsze nie oznacza że poprzednia iteracja była zła 😎 też była elegancka ale ta jest lepsza, a następna będzie jeszcze lepsza 🧑🏼🍳

A_I

@WalIy w jakim piekarniku pieczesz i w ilu stopniach? Na jaki. Kamieniu?

pizza sztos

WalIy

@A_I zwykły piekarnik 275*C na kamieniu granitowym

Paciu06

@WalIy jak w zwykłym to mam taki tip. Ustawiasz kamlot na samej górze przy grzałce i lekko uchylasz drzwiczki. Wtedy cały czas piekarnik się dogrzewa i można osiągnąć więcej niż maks piekarnika.

Harpersy

Czyli taka ładna picke mozna normalnie na kamieniu w zwykłym piekarniku? Cyz podzielisz sie przepisem na ciasto?

Rimfire

@Harpersy mordeczko, Ty byś wiedział jaką magię można robić na czymś takim. Kamień jest wbudowany w spód urządzenia. Kamlot robi różnicę.

45e77f4e-d0df-4b33-bfe2-7c745079650c
Harpersy

@Rimfire jestem strasznym swierzakiem jeśli chodzi o robienie pizzy. Taka ładna nigdy mi nie wyszła

Rimfire

@Harpersy to Ci powiem, że ja byłem zaskoczony jaka ogromna różnica jest z tej maszynki. Są różne piece specjalne czy tam kamienie ale Ci mówię to to jest bajka. Wkładasz pizzunie, nakręcasz timer i po pięciu minutach masz jak z pizzerii.

Harpersy

@Rimfire dzięki, zainteresuje sie tym sprzętem

Rimfire

@Harpersy nie mój filmik ale w kilkanaście sekund pokazuje o co cho i jaki efekt


https://www.youtube.com/shorts/5_KnSqqe4QI

WalIy

@Harpersy ze zwykłego piekarnika jak widać można bez problemu, ważna jest dobra mąka, do tego kamień, ja akurat mam granit i jak widać efekty można osiągnąć zadowalający. Te elektryczne piecyki też są super ale to kolejny grat zajmujący miejsce w kuchni dlatego póki co się wstrzymuje, chociaż też o takim myślałem

Harpersy

@WalIy napisałeś, ze hydro 62%, to znaczy, ze 62% tego ciasta stanowiła woda? Pytam, bo nie spotkałem sie wcześniej z czymś takim

Poji

@Rimfire ło kurde, niebieskie ferrari

mordaJakZiemniaczek

Spód pokaż jak mamy się wypowiedzieć

WalIy

@mordaJakZiemniaczek ciekawe jak mam pokazać jak już wstępnie jest przetrawiony xD

Zaloguj się aby komentować