Pierwszy raz w życiu robiłem ciasto, takie prawdziwe, z użyciem piekarnika. Padło na sernik po japońsku. I o dziwo wyszło mi. Może nie wyglada najlepiej, bo trochę opadł, za to smakuje tak, ze się go nie wstydzę ᕦ( ͡° ͜ʖ ͡°)ᕤ

#domowewypieki #ciasto #serniczek #chwalesie
#pieczzhejto
b13a782c-3a53-4be8-873d-6dc814e0e398
Hoszin

a gdzie rodzynki? #pdk

ImeNs

@Hoszin pchasz się w czarną listę kolego (╯ ͠° ͟ʖ ͡°)╯┻━┻

Hoszin

@ImeNs dlatego dodałem #pdk żeby tam nie trafić. A tak serio to smacznego.

ImeNs

@Hoszin wiem, dlatego jeszcze rozmawiamy XD

Hoszin

@ImeNs bosze jak ja kocham te akcję z rodzynkami, nigdy mi to nie przeszkadzało ale jednak napięcie w Internecie robi sam się muszę zabrać żeby coś poza mięskiem upiec i tak myślałem że serniczek byłby chyba najlepszy.

ImeNs

@Hoszin tak serio to ja zwyczajnie w świecie nie lubię rodzynek. czy to w cieście, czy osobno, no nie podchodzą mi. mało tego, ja do tej pory sernika nie lubiłem. zrobiłem ten, bo coś mi się w głowie przestawiło. rano będę tego żałował, bo ja przecież laktozy nie toleruje XDD

ImeNs

@Hoszin  a samo przygotowanie ciasta dało mi dużo frajdy. najpierw się wkurzałem ze w przepisie są podane składniki w przeliczeniu na szklanki i łyżki (zamiast jak człowiek napisać to w gramach), a później powiedziałem sobie, że jebać to, nie po to mam oczy, żeby nie sypać teraz cukru czy tam innej mąki na oko. Polecam taką zabawe

Hoszin

@ImeNs za pisanie w jakiś szklankach/łyżkach czy innych stopach to bym strzelał do nich.

LondoMollari

@ImeNs Spróbuj zrobić klasyczny sernik wiedeński. Prosta potrawa, a smakuje bardzo dobrze.

ImeNs

@LondoMollari po w miarę udanym debiucie, nie wykluczam kolejnych eksperymentów z wypiekami ^^

KLH

| Może nie wyglada najlepiej


Mi się podoba

rakokuc

@ImeNs jak opadł, to niestety nie mogę przyznać odznaki. Przykra sprawa.

ImeNs

@rakokuc przez ciebie będę teraz ten smutek zajadał ciastem ( ͡° ʖ̯ ͡°)

rakokuc

@ImeNs czyli jest super?

ImeNs

@rakokuc jest ekstra

UmytaPacha

@ImeNs gratki, populacja hejtowych kuchcików zwiększa się : D

MaD

@ImeNs tip od sernikowego pojeba: nie wyciągaj od razu z piekarnika, serniczek nie lubi nagłych zmian temperatur. Uchylasz drzwiczki i studzisz wewnątrz piekarnika. Jak na pierwszy wygląda kozacko, ja tam lubię takie trochę siadnięte - więcej dobra na mniejszej powierzchni

ImeNs

@MaD  według przepisu właśnie tak robiłem. najpierw obniżyłem temperaturę, za jakiś czas całkowicie wyłączyłem piekarnik nie otwierając drzwiczek i trzymając jakieś kolejne 30min ciasto w środku. no nic, może kolejne wyjdzie ładniejsze.

SzwarcenegerKibordu

Japoński powiadasz. Wyszło jako tako.

ImeNs

@SzwarcenegerKibordu witam kolegę Chorwata ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

31e169ca-aee4-4994-8d6d-a70f5ec05538

Zaloguj się aby komentować