Komentarze (8)

wiatraczeg

Jak te małe karpiczki tak śmierdzą i czuć błoto to jak ten by pachniał/smakował?

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@wiatraczeg zależy. U mnie w rodzinie mają stawy hodowlane, jak poproszą to jadę pomóc przy odławianiu, czasem też sam zjem i powiem ci, że to zależy od samego stawu i tego jak ryby potem są procesowane- i to nie tylko jest z karpiami, to samo jest z sumami, szczupakami i tak dalej. Na tej samej zasadzie jak cały dzień przykładowo szlifujesz blachy, to będziesz śmierdzieć żelazem, jak cały dzień malujesz, to będziesz śmierdzieć farbą i tak dalej. Jak staw jest mułowaty, to ryba będzie jebała mułem, więc to jest ruska ruletka z jakiego stawu jest ryba. Dlatego po wyłowieniu ryby idą na płuczkę, gdzie dostatecznie długo są "czyszczone", żeby się tego zapachu pozbyć. No, albo powinny, bo niektórzy na tym januszują ile się da, bo chcą jak najszybciej spieniężyć wszystko, to wtedy jest co jest.

Gepard_z_Libii

U nas cały największy coś około 30 kg a tam w połowie większy od człowieka ja cie

pvintage

Karpie jedzo guwno karasi.

aerthevist

@kitty95 Karp? SZCZUPAK TO JEST KRÓL WODY JAK LEW JEST KRÓL DŻUNGLI! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

kitty95

@aerthevist z ryb słodkowodnych najbardziej lubię filet z dorsza.

kitty95

@NiebieskiSzpadelNihilizmu z patelni też może być

Zaloguj się aby komentować