Nie jest złe - więc jest dobre ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niemniej - zgodnie z oczekiwaniami - smak płaski i bez 'szału'.
Nagazowanie spoko, klarowność, kolor i piana okej (choć mogłaby się trzymać nieco dłużej).
Pachnie dalej drożdżowo (co mi najbardziej przeszkadza), ale w smaku nie są praktycznie wyczuwalne (przynajmniej w porównaniu do próby, którą robiłem po tygodniu refermentacji), obdarowałem już kilka osób i potwierdzają moje słowa
Zadowolon człowiek z siebie, następnym razem będzie lepiej i już wiem co i jak chcę poprawić.
#piwowarstwo #hejtopiwo #hobby #piwo #domowepiwo #tworczoscwlasna #chwalesie #browarnictwo #zuchpostuje #pijciezemnabrzeczke


@rakokuc Dałem mu więcej czasu niż w instrukcji - 6 kwietnia kapslowałem.
Około 10 dni w temp. pokojowej na nagazowanie, a potem do piwnicy.
Co do brewkitu to na cuda nie liczyłem😉 Dlatego generalnie zadowolony jestem z wyniku 😜
Smakuje już 'dobrze', pozostał tylko drożdżowy zapach.