Komentarze (6)

skorpion

@Mielonkazdzika może ukisić?

Mielonkazdzika

@skorpion musi byc cos na juz.

skorpion

@Mielonkazdzika a, to nie mam

Stashqo

@Mielonkazdzika mieszasz oliwę z ulubionymi przyprawami, bakłażana kroisz jak Ci się podoba (ja robię centymetrowe plastry), smarujesz obficie oliwą i wrzucasz na maksymalnie rozgrzany ruszt. Ma się szybko przypiec zanim zmięknie a mięknie w moment.

ColonelWalterKurtz

@Stashqo potwierdzam, byłem tym bakłażanem. A poważnie to ja robię podobnie tylko że sama oliwa i tuż przed grillem sól. Inne przyprawy dla mnie zbędne. Grilluje na płycie żeliwnej w grillu gazowym. Wychodzą przezajebiste

jiim

W plasterki, nacierasz solą żeby puścił soki i nie był gorzki, smarujesz później oliwą i na grilla.

Zaloguj się aby komentować