Komentarze (16)

Hilalum

@qwar no a myślałeś że od czego jest taki żółty?

cebulaZrosolu

@qwar ja to nie rozumiem fenomenu maggi. Przecież to zmienia smak zupy, równie dobrze można sobie ciepłej wody z kostką rosołowa i maggi zrobic, taniej i szybciej a smak ten sam czyli ch⁎⁎⁎wy

Paciu06

@cebulaZrosolu ja uwielbiam zmienia ale w sposób kontrolowany, pożądany. Dodasz maggi do żurku to będzie gówno, dodasz do rosołku to masz umami

cebulaZrosolu

@Paciu06 psujesz smak rosołku, ktoś się trudzi żeby zrobić super rosołek a Ty jeb czarne gunwo lejesz :) ja bym się wkurzył :)

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@cebulaZrosolu ja tam lubię, ale kilka kropel do smaku, a nie tak jak niektórzy walą tego tyle, że się kolor zupy zmienia na brązowy O_o

Paciu06

@cebulaZrosolu podkręcam a nie psuje a jeszcze jak Ci powiem, że zrobiłem swoje magi ze swojego lubczyku?:p

DirtDiver

@cebulaZrosolu Naprawiam smak wody z tłuszczem

cebulaZrosolu

@Paciu06 a jak Ci powiem, że można sam lubczyk dodać? :)


No ale przecież Ci nie będę mówił co masz jeść :D

sireplama

@qwar i co z tym składem?


Woda, sól, glutaminian monosodowy, ocet, glukoza, ekstrakt drożdżowy, aromat.


Chyba że ten "Mendelejew" to na zasadzie, że jak wodę pijesz to Mendelejewa masz, bo H i O?

qwar

@sireplama pysznosci.pl bardzo lubią używać tego słowa.

HolQ

@sireplama a przecież wiadomo, że O jest toksyczne, a H jest wybuchowe....chuje mordować po cichu smakoszy rosołku chcą. Btw ekstrakt drożdżowy i MSG maja ten sam cel. Dodają ekstraktu, bo jakby dodali msg to by zawartość sodu wyjebała w kosmos xD

lagun

Dyskusja o doprawianiu wody po moczeniu kurzego truchła 😄

Rudolf

ale sok z kury wzbudza w was wielkie emocje

wonsz

Alesz to jemst trujonce!!!!

491fbbe1-17e3-4b21-9d17-0f2fccebc88f
jiim

NA POTĘGĘ!


Warto dodać, że sód (Na) w wodzie może eksplodować, chlor (Cl) jest trujący a Polacy sypią związek obu (NaCl) codziennie do niemal wszystkiego! SAMOBÓJCY I WARIACI!


Nie wiem kto jest bardziej durny: autorzy takich bredni czy osoby czytające.

GitHub

Przecież nie od dziś wiadomo dlaczego rosół jest słony...

Zaloguj się aby komentować