Komentarze (16)

Gustawff

No nie, rzeczy pod marką auchan się nie kupuje. Nie wiedziałeś?

AdelbertVonBimberstein

@Gustawff czasami dobre są. Sery pleśniowe niektóre są okej.

bartek555

@AdelbertVonBimberstein nie bylo przeceny o 25%? 😆

AdelbertVonBimberstein

@bartek555 była, inaczej bym nie wziął xd

Opornik

@AdelbertVonBimberstein Czyli aż o 25% mniej? Gnoje. Warto może zgłosić.

AdelbertVonBimberstein

@Opornik wszyscy rypią. W Lidlu na tym dzikim po 19 zł za kg brakowało mi średnio 7g i nic z tym nie zrobisz. Przestaje kupować, zacznę jeździć do rybnego i robić sobie zapasy albo z Norwegii będę przywoził.

Jeszcze mogę sobie w piekarniku upiec i mieć na kilka dni- nie musi być wędzony.

Generalnie ostatnio jakość wszystkiego w Polsce poleciała na łeb. Serków wiejskich już nie kupuję bo nawet do tych moich dobrych wody zaczęli dawać i jak wcześniej były smaczne, śmietankowe to teraz wodniste i kwaśne. To już lepiej twaróg jeść.

zuchtomek

@AdelbertVonBimberstein A mają tam samoobsługowe kasy?

Jeżeli tak to raczej na wszystkich opakowaniach muszą tak ciulać żeby waga się zgadzała..

brain

@zuchtomek Mają i szczerze chyba najlepiej zrobione ze wszystkich sklepów. We wszystkich innych marketach zdarzają się jakieś akcje że waga jakiegoś produktu się nie zgadza, ale w Auchan nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło. Szczerze to strzelam że albo te wagi tam nie działają, albo mają bardzo duży margines błędu.

zuchtomek

@brain No to niezłą tolerkę muszą mieć. Najgorzej jak przyprawy kupuję i czasem muszę nimi rzucać żeby te 15-20 gramów w ogóle wykryło xD

maczek91

@AdelbertVonBimberstein takie rzeczy najlepiej zgłaszać. Mi kiedyś Biedronka całą paczkę serów i przetworów mlecznych kurierem wysłała bo zgłosiłem, że ich mozarella jest lżejsza niż deklarują. Lidl też wysyła jakieś kupony jak np, jogurt w terminie a był popsuty. Tylko trzeba mieć paragon i opakowanie bo pytają o nr serii itp.

MementoMori

Panie jak łosoś to tylko norweski;)

jedzczarnekoty

@MementoMori jak łosoś to chyba najlepiej żaden

jedzczarnekoty

@AdelbertVonBimberstein https://www.onet.pl/biznes/ecoekonomia/losos/nrmvbfj,30bc1058 raz, że żeby go wykarmić trzeba masę ryb wyłowić i przerobić na karmę, dwa dziki przełowiony, trzy - akwakultura też nie lepsza. Także sporo ma ta rybka na sumieniu, no i trzeba jeszcze karmić tak żeby był ładnie różowy Nasz łosoś jurajski się od tego odcina, ale to kropla w morzu. Niedawno byłem świadkiem jak gość pół koszyka zawalił łososiem. Co tam środowisko, grunt że on czuje się premium bo sobie je zdrową rybkę, no i nie jakiegoś byle jakiego śledzia czy o zgrozo karpia

AdelbertVonBimberstein

@jedzczarnekoty nie lubię karpia za to lubię łososia.

Robiłem w Bergen nawet barki do hodowli łososia- te z silosami na paszę. Generalnie nie ma co demonizować.

jedzczarnekoty

@AdelbertVonBimberstein czytałem w tym tygodniu jakiś świeży artykuł gdzie łososia odradzali z powodów środowiskowych. Ale - sam lubię, w lodówce 3 paczki ekologicznego leżą, według mnie nieco smaczniejszy

Zaloguj się aby komentować