Komentarze (18)

SUM

@UmytaPacha Boisz się, że poczujesz się jak jakaś baronessa z 18 wieku?

SUM

@UmytaPacha pęczek ma przeważnie 250 g chyba do przeżycia


a som smaczne

SUM

@UmytaPacha lekko posmarowanej kieleckim młodej fasolki szparagowej

Kronos

@UmytaPacha Nie bój się, szparagi mają raczej delikatny, warzywny smak i dobrze zrobione są trochę chrupkie. Nie wiem do czego to porównać, do fasolki szparagowej? No nie bardzo. Może do brokuła? Też nie Już bardziej do kalafiora ale tak naprawdę mają swój własny smak.

Generalnie powinno być dobrze, ja na przykład lubię z ziemniakami i sosem chrzanowym. A jak @SUM napisał, jak kupisz pęczek to nie zbankrutujesz a może się zaprzyjaźnicie.

Niewiemja

@UmytaPacha Szparagi to nadjedzenie. Nawet sie nie zastanawiaj. Pieczone owinięte boczkiem albo zwyczajnie z masłem i bułką tartą

AdelbertVonBimberstein

@UmytaPacha a mi szparagi smakują średnio a że siury po nich walą to stwierdzam, że nie warto.

Michumi

@UmytaPacha uwaga siury śmierdzą

Wyczuwa to około 22% osób choć w naszym regionie raczej 80%

Mr.Mars

@UmytaPacha Wyzwanie na dzisiaj. Iść kupić i zdobić szparagi na obiad.

Pawelvk

@UmytaPacha jak to tak? Szparagi to cud natury, tylko mocz potem dziwnie pachnie xD

Michumi

@SUM ale mi smaka zrobiłeś. To tarta tak? Robiłem wiele razy w tym wersję keto dla mojej.

Wyłącz te ai na zdjęciu jedzenia bo przegiął aparat z nasyceniem hehe

Akilles

@SUM poważnie już zaczął się spargel season? Myślałem że to okolice maja dopiero

Michumi

@SUM u mnie na osiedlu stoją automaty chłodnicze vendingowe które sprzedają prosto od rolnika świeżutkie szparagi tutaj z okolicy z upraw.

Kaligula_Minus

@SUM podgotowujesz je czy zapiekasz surowe? Nigdy nie jadłam ani tym bardziej nie robiłam tego

SUM

@Kaligula_Minus Zielone to surowe, białe możliwe, że trzeba by zblanszować.

Zaloguj się aby komentować