mój stary fanatyk grillowania, pół altany zajebane weberami, najgorzej.

Dopiero po postawieniu mniejszego brata widac jaką "krową" jest 57cm xD

#rod #grill #gownowpis
dru_gru userbar
aa26543d-4aef-4a92-be9a-40bc2ac4fe4a
zuchtomek

@dru_gru Czemu okrąglaki? Jakoś nigdy nie miałem do nich przekonania


Ja raczej na coś tego typu się czaję na ten sezon

afd1e5b0-5483-4094-b13b-059029b38646
dru_gru

@zuchtomek mój ulubiony gównochińczyk, maks 3sezony i masz dziure od żaru. Miałem go brandowanego landmann. Zasadniczo, szkoda kasy. Moje mają 11 i 10 lat. Praktycznie żadnych śladów przepaleń poza rysami czy zmatowieniem aluminium.


A czemu okrąglaki? Bo są idealne do metod low&slow by zrobić tzw. węża z brykietu. Do tego nie są malowane, a emaliowane, a to spooora różnica.

zuchtomek

@dru_gru No i to jest konkretna odpowiedź.


Generalnie to nie wysyłałem jakiegoś konkretnego, jeszcze nie 'oglądałem' na żywo, ale będę szukał czegoś z klapą na pewno i regulacją wysokości paleniska.

dru_gru

@zuchtomek poczytaj o metodzie bezpośredniej i pośredniej grillowania. Własnie otwieram przed Tobą puszkę pandory.

Kilka lat temu też chciałem grill z regulacja wysokosci

zuchtomek

@dru_gru (╯ ͠° ͟ʖ ͡°)╯┻━┻

Topia

Ja tam wolę grill gazowy. Klikam i za 10 minut kładę kiełbasę, bez brudzenia się, bez rozpalania, bez walki z popiołem.

Ib4: robili ślepe testy. W smaku nie ma różnicy... No chyba, że podpałki nie wypalisz porządnie, to wtedy jest różnica...

dru_gru

@Topia wiadomo, że nie ma. ale dobra gazówka to już pare ładnych tysiecy, a dopóki nie wybuduje domu, dopóty nie kupię gazówki - aczkolwiek model już wybrany ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Topia

@dru_gru a gdzie tego kloca wielkiego trzymasz, że nie możesz w tym samym miejscu trzymać gazówki?

koszotorobur

@Topia - bez posmaku podpałki to nie grill

A tak w ogóle to ja też obecnie wolę grilla gazowego - super wygoda - a jak chcę mieć piękny zapach dymu dodany do potrawy to mam metalowe pudełeczko gdzie daję małe szczapki jabłoni czy olchy i zamykam pokrywę.

Topia

Też mam, plus chipsy dębowe ze starych beczek po whisky dla smaku wędzenia.

dru_gru

W altanie, tylko na węglowe wydałem jakieś 600zl i płakać nie będę jak mi się wlamia, natomiast za gazowcem już byłoby inaczej

VonTrupka

ty na tego dużego to całego woła pakujesz? (☉__☉”)

bartek555

Tylko mu przypadkiem nie mow o green egg

dru_gru

Nie podoba mi się. Widziałem, macalem i kamado może kiedyś

Zaloguj się aby komentować