W formie 20cm przydałoby się 2x tyle ciasta (nie wiem skąd ten gość podał na 25cm).
W piekarniku powinno być faktycznie 200 stopni, w niższej temperaturze nie robiło to na masie wrażenia, więc musiałam zwiększyć i dopiero trochę ruszyło, ale za późno to zrobiłam.
Poza tym pachnie pięknie, jest delikatne, czekam z degustacją aż przestygnie. Jak będzie smaczne robię drugie podejście na większą ilość, żeby ładnie wyglądało w formie
#mollgotuje #gotujzhejto

@moll No proszę, Ciocia Moll zaszczyciła mnie w taki sposób.❤️
Tak, ta ilość ciasta jest na formę 12cm max a na tą z filmu minimum x2 albo i lepiej. Też nie wiem czemu taką podał a pytany w komentarzach nie sprostował.
Co do temperatur, to piekarnik i erfrajer to całkiem inne parafie. W piekarniku trzymałbym się temperatur z przepisu, czyli 200 stopni.
Mam nadzieję, że będzie smakować i wołaj na degustację!