@Lubiepatrzec nastawiam rybkę. Tak wygląda przed upieczeniem

Teraz na pół godziny do pieca i można jeść

#gotujzhejto #mollgotuje #jedzenie
81f010e2-b804-40c0-b14f-42972d955950
Acrivec

@moll ja bym wyciął albedo żeby gorzkiego się pozbyć.

moll

@Acrivec chodzi o tą błonkę? N znam się na anatomii ryby

Acrivec

@moll albedo to biała część cytrusa

moll

@Acrivec to bym musiała obierać...

Robię to już kolejny raz i ryba nie jest gorzka

Acrivec

@moll to się odkrawa nożem, nie trzeba filetować pomarańczy

moll

@Acrivec ok, zapamiętam. Dzięki. W cytrynie to samo jest? Bo jak robiłam w syropie to mo właśnie gorzkawe wyszły

Acrivec

@moll w każdym cytrusie, a przez ostatnie 15 lat grubość albedo się systematycznie zwiększa - coraz mniej owocu w owocu jest.

Tylko pamiętaj że sama skórka jest pożądana - ale z tego polecam zesty skrawać, kupić sobie zester.

moll

@Acrivec z drugiej strony pestek też coraz mniej

Acrivec

@moll zależy od tego czy kupisz droższe czy tańsze bezpestkowe też są

moll

@Acrivec dla mnie to ruletka, bo na etykiecie bezpestkowe, a się trafia i tak coś z pestkami. Chociaż takie mocno pestkowe to już dawno mi się nie trafiły

Acrivec

@moll wymiesznane w transporcie zapewne

moll

@Acrivec dywersja!

Lubiepatrzec

@moll już teraz wiem, że będzie pyszex!

Smacznego Ciociu 😉

moll

@Lubiepatrzec dziękuję planuję do tego kopytka odsmażane z patelni, więc będzie musiało być

Lubiepatrzec

@moll za domowe kopytko z patelni to ja bym zabił!

moll

@Lubiepatrzec nie zabijaj, zjadaj

Lubiepatrzec

@moll robić mi się nie chce a Ty mnie pewnie nie zaprosisz 😋

moll

@Lubiepatrzec w sumie wpadaj. Młody same kopytka będzie pewnie wcinał, więc porcja ryby się znajdzie

Lubiepatrzec

@moll Nie no, głupio tak u obcej kobity się stołować ;)

splash545

Wygląda dobrze A co za rybka, łosoś?

splash545

@moll To smaczności

moll

@splash545 dziękuję!

moll

@SuperSzturmowiec nie, prapremiera. Trzeba ćwiczyć, co by nie spartolić

DiscoKhan

@moll muszę znowu tagi z gotowaniem dać na czarną, bo się tylko wnerwiam jak to widzę xD


Chyba, że do pod Warszawę wpadniesz mi coś upichcić

moll

@DiscoKhan jeśli odrobisz przy pilnowaniu dziatwy xD

DiscoKhan

@moll przy sankach mogę za konia pociągowego robić

UmytaPacha

@moll wołaj jak będzie gotowe!

moll

@UmytaPacha zara nakładam ;D

moll

@Lubiepatrzec @DiscoKhan @UmytaPacha


Gotowe

7a0bc6d3-d226-436e-b8b9-4d49528b6d5a
DiscoKhan

@moll o bogowie, dobrze że siedziałem, bo aż mi kolana zmiękły xD

Lubiepatrzec

@moll Ej, bez kitu. Ślinka mi tak pociekła, że "O! Mamuniu" ☺️

moll

@Lubiepatrzec a prostsze niż barszcz do zrobienia

splash545

@moll Jak to smakuje choć w połowie jak wygląda to zazdraszczam obiadku

moll

@splash545 smakowało jeszcze lepiej


przepis wrzucę na bloga, bo za dobre to jest, żeby się tym nie podzielić

splash545

@moll Dziel się dobrem z ludem, popieram, może wykorzystam na święta

moll

@splash545 no właśnie na święta spoko opcja, bo to się szybko robi, więc na świeżo przygotujesz, a nie spędzisz połowy dnia w kuchni

GtotheG

@moll smakowicie to wyglada!

moll

@GtotheG i smakuje też. Dodatkowa zaleta, że w domu czuć pieczoną pomarańczą, a nie rybą xD

Opornik

@moll to łosoś tak? ciekawy patent aż dziw że nigdy na niego nie wpadłem ani ja ani żona. trzeba spróbować.

moll

@Opornik tak, łosoś. Chociaż inny filet też by się spokojnie nadał moim zdaniem.

Heheszki

@moll Może Cię zainteresować, jeżeli nie znałaś, patent na łososia z majonezem: posolić go, popieprzyć, skroić pora drobno i podsmażyć na oliwie/maśle, wymieszać z majonezem (Winiary 🥰), przesmarowac filety tą masą z górką i tak piec 180st. 20-25 min. w taki majonez można i pomarańczke poutykać - na pewno nie zaszkodzi.

moll

@Heheszki też brzmi smacznie, chociaż o niebo kaloryczniej

Heheszki

co fakt to fakt, ale w końcu to łosoś. :) Ziemniaczki zostaw, ale łososia pod porowo-majonezowa pierzynką to weź zjedz.

Zaloguj się aby komentować