Łażę, wącham, coś wali.
Koty do przeglądu, żółw do przeglądu, buty do przeglądu i nic, dalej wali, jakby bardziej stanowczo.
Cap wzmaga się przy zbliżaniu do kuchni. Mam - kosze na śmieci, niestety pudło. Smrodek osiąga stężenie łzawiące.
W końcu znalazłem. Parę dni temu wstawiłem kimchi z rzodkwi daikon i zapomniałem.
Ruszyła fermentacja i samo się przypomniało.

#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #nietylkomielonka
73b2d29a-2ff6-4fea-ac63-cd94ba4ba880
UncleFester

@moll 

Namawiam, smrodek jest tylko w początkowej fazie fermentacji, później pachnie jak kapusta kiszona.

Znakomite jako przystawka/surówka lub składnik innych potraw.

moll

@UncleFester kiszonki mi nie służą

VonTrupka

dobrze że ta bomba nie eksplodowała

Wtedy to byś wjeżdżał wślizgiem do kuchni na własnym rzygu xD

UncleFester

@VonTrupka Spokojnie pokrywa słoja jest na lekki wcisk, zresztą się podniosła i wypuściła demona.

Z_buta_za_horyzont

Nie wywaliło ze słoja na pół kuchni?

UncleFester

@Z_buta_za_horyzont Nie, tylko się rozszczelniło.

wonsz

@UncleFester kiszona rzodkiew daje ostro przy fermentacji, ale jest zajebista. nie wiem jak te ciangpongtońskie, ale nasze dają radę, zarówno czerwona jak i biała. do tego kiszony kalafior, małosolne i można siadać do wódy...

UncleFester

@wonsz 

Nie tylko do wódy

A kiszony kalafior, to faktycznie perełka, mniam.

Astro

@UncleFester ja ostatnio robiłem kimchi ze szczypiorku. Rewelacja! Kiszone zawsze na propsie.

UncleFester

@Astro Jak wyszedł, nie był flakowaty?

Astro

@UncleFester mega chrupki to nie był. Ale mi to nie przeszkadza. Lubie smak cebuli i na pewno jeszcze kiedyś powtórzę.


https://youtu.be/EoVz9FKjNas?si=39X8cwmF81OTvj_q

UncleFester

@Astro Wiola od pierogów z kimchi, dzięki za linka bo umknęło.

Zaloguj się aby komentować