Kolacyjka

Jajecznica ze szczypiorkiem, wyjadanie warzyw z lodówki i buła z serkiem śmietankowym. Około 617 kcal

#jedzzhejto #jedzenie #jajecznica #dieta

6b1645e9-0b63-415a-94b5-76b45f337834

Komentarze (15)

strzepan

Trzymasz pomidory i paprykę w lodówce?

AdelbertVonBimberstein

@strzepan też trzymam. Pomidory są niezniszczalne wtedy a papryka się tak nie marszczy więc lepiej do twarogu wyglądają.

strzepan

Do lodówki ładuję tylko zaczęte pomidory, ale nie twierdzę, że jest to jedyna słuszna wersja 😁 a z tą papryką na pewno spróbuję

rith

@strzepan a jeszcze lepiej będzie jak wsadzisz rzodkiewkę czy paprykę do wody. Wtedy jest jeszcze dłużej świeża

strzepan

@rith o rzodkiewce i wodzie słyszałem, osobiście trzymam się sprawdzonej metody, czyli obciąć, umyć i do lodówki, ale jestem mocno zaintrygowany jeśli chodzi o moczenie papryki

rith

@strzepan tak samo jak z rzodkiewką. Umyć, pokroić i do wody w lodówce. Podobnie marchewki czy te długie ogórki gruntowe. Całkiem spoko efekt. Tylko trzeba wodę wymieniać

Opornik

@AdelbertVonBimberstein a propo twarogu...

2d93561b-a51a-44da-b4ef-b90ad5be7049
RogerThat

Ja to czytałem, że pomidory od lodówki tracą smak. Rzodkiewki rzeczywiście trzymam w wodzie. Odcinam od zielonego i z korzonkami do miski z wodą. Marchewki w plastiku, bo nie mam szuflady, ale bez żadnej osłony za szybko tracą wodę i po pół dnia są miękkie. W zrywce trzymają nawet 4 dni. Nie mam tyle miejsca, by je trzymać w wodzie w lodówce. Paprykę tylko zaczętą w lodówce. No i pomidora zaczętego, ale taki schodzi w ciągu 2 dni, więc już trudno w ten smak.

Opornik

@RogerThat niby jakim cudem miałyby zmieniać skład chemiczny od trzymania w zimnie

RogerThat

@Opornik 1. ja nie wiem, tak gdzieś kiedyś czytałem, tak jak napisałem wyżej.

  1. twierdzisz, że temperatury nie mogą wpływać na chemię i fizykę cząstek? Materiałoznawstwo cię nienawidzi.
Opornik

@RogerThat ok ok może, ale nie bardzo chce mi się wierzyć żeby w parę dni zmieniło smak warzywa, musiałby co, rozłożyć związki tworzące aromat?

Zielczan

@strzepan ja też w lodówce, w lato to wystarczy się obrócić od blatu i pomidor już zakwitł pleśnią

Opornik

@RogerThat no proszę.

zwróćcie uwagę, jak bardzo mdłe są pomidory, które kupujemy w sklepach zimą

zawsze myślałem że zimą są bez smaku ponieważ są hodowane w szklarniach i mają za mało słońca i naturalnych nawozów

Zaloguj się aby komentować