Komentarze (28)

walus002

A gdzie ogórki kiszone i cebulka?

Lubiepatrzec

@walus002 lubię bez roślin. Dodaję żółtko i sos sojowy.

SuperSzturmowiec

Nigdy nie jadłem takiego czegoś

Rimfire

@SuperSzturmowiec to zjedz, chłopie. Nie wiesz co tracisz.

Lubiepatrzec

@SuperSzturmowiec polecam surową wołowinę. Tatar, carpaccio to smaczne rzeczy i przede wszystkim niezwykle zdrowe. W sklepie mięsnym kup ligawę lub polędwicę wołową, zmiel, posiekaj czy użyj blendera, dodaj żółtko, coś słonego (sól, sos sojowy) i zajadaj, Dodatki roślinne są opcjonalne i ja je pomijam. Wolno z chlebkiem

Lubiepatrzec

@SuperSzturmowiec ewentualnie kup gotowca. Tatar w wersji premium ma lepszy skład i jest akceptowalny.

8de6fe6d-0409-42c7-8536-8967e273aae6
dez_

@Lubiepatrzec o, a w jakim markecie takie premium rarytasy? W większości ta mielonka woreczku.

Lubiepatrzec

@dez_ ja kupowałem w netto ale skoro to sokołów to pewnie w każdym większym sklepie będzie - jakiś auchan czy coś takiego.

Belzebub

@SuperSzturmowiec co ty gej?!

SuperSzturmowiec

@Belzebub a co książke piszesz?

Belzebub

@SuperSzturmowiec aj książkę od razu po prostu informacje do teczki osobowej mi potrzebne

SuperSzturmowiec

@Belzebub to na obecną chwilę NIE

Belzebub

@SuperSzturmowiec dobrze dodam taką informację. Proszę o informację jeśli zajdą zmiany

Lubiepatrzec

@Belzebub chciałem poczuć smak mięsa.

Odwrocuawiacz

Kontrolnie powinno się mięso przemrozić z 24h.

Aczkowiek ja kiedyś polędwicę na świeżo posiekałem i nic mi nie było ale mięsko też prosto od gospodarza.

Lubiepatrzec

@Odwrocuawiacz mięso mrożone już nie jest świeże.

Odwrocuawiacz

@Lubiepatrzec ale pozbawione bakterii, które mogą być zagrożeniem dla zdrowia i życia

Lubiepatrzec

@Odwrocuawiacz ale wiesz, że cały świat zajada się surowym mięsem i nikt się nie boi?

Odwrocuawiacz

@Lubiepatrzec a co mnie to interesuje?

Ja sam też je spożywam ale przestrzegając zasad

Lubiepatrzec

@Odwrocuawiacz nie ma takich zasad. W restauracjach nikt nie mrozi mięsa przed zrobieniem sashimi, carpaccio czy tatara.

Odwrocuawiacz

@Lubiepatrzec xD

No w restauracjach nikt nie mrozi mięsa

Tak było

Chłopie dopytaj zanim zaczniesz pisać herezje

artur-2

@Odwrocuawiacz pierwszy raz słyszę o przemrażaniu mięsa do tatara. Na jakiej zasadzie ma to działać i co to zmienia?

Odwrocuawiacz

@artur-2 zabija bakterie...

Michot

J⁎⁎⁎na arystokracja. Serek topiony, a nie...

Lubiepatrzec

@Michot to nie moje wina, że narzekasz w internecie zamiast popełniać przestępstwa gospodarcze ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

Michot

@Lubiepatrzec ja nie narzekam, ja ostrzegam. Wjedzie udana rewolucja na pełnej, to wam się odechce frykasów. Właśnie ją organizuję.

Lubiepatrzec

@Michot phi, "niech jedzą ciastka" 😉

Zaloguj się aby komentować