Komentarze (15)

SUM

@Lubiepatrzec Lubię też skórkę z kurczaka, tylko ją kruszę i dodaje jako posypkę do sałatek.

Lubiepatrzec

@SUM kiedyś szukałem skórki z kurczaka, bo chciałem kupić ale nigdzie nie znalazłem. 🥺

SUM

@Lubiepatrzec W makro są wieprzowe to może z kurczaka też. Ja biorę z porcji rosolowych.

nbzwdsdzbcps

@SUM Jakoś nigdy nie jadłem skóry czy to z kurczaka czy z innego mięsa.

SUM

@nbzwdsdzbcps Skrzydełka jadłeś albo pieczony boczek? golonkę, znimne nózki? Bo kaszankę czy salceson na pewno jednen raz chociaż. 😁

nbzwdsdzbcps

@SUM Kaszanka robiona bez skórek. Pieczony boczek również obrany, ze skrzydełek też ściągałem skórę. Możliwe, że gdzieś przy okazji się zaplątała ale nie odczułem jej jako czegoś innego.

KLH2

@SUM Skóra z kurczaka to moja ulubiona część zawsze była, kiedy byłem dzieckiem. Boczek wiadomo. Natomiast


 golonkę, znimne nózki? Bo kaszankę czy salceson


nie jem takich rzeczy


Mięso ma chrupać.

koszotorobur

@SUM - miażdżyca aż mi się obudziła.

koszotorobur

@SUM - ech, próbowałem - uwierz, że jak byłby to sukces to już bym o tym trąbił na Hejto.

A może Ty jako człowiek z doświadczeniem spróbuj?

SUM

@koszotorobur płatki ziemniaczane plus skrobia trochę wody, może jakby proporcje w literaturze naukowej z czasów prl znaleźć. wałkiem potem suszarka do grzybów. no trochę dużo na jedną miskę prażynek, ale chyba do zrobienia.

WilczyApetyt

@moll chodź, spróbuj. Może jednak się przekonasz. 😉

Zaloguj się aby komentować