#hejtokoksy #chwalesie

Jakieś 2 lata temu rozkopali straszliwie kraków i jak to w takich sytuacjach bywa dowożenie dzieciaków do placówek stało się koszmarem. A to oznaczało godziny spędzone w samochodzie, gównojedzenie i ogólny brak ruchu. Dodając do tego pracę - programista 1234k z domu dobiłem do 90kg przy wzroście 183, rocznik 91. Od tamtej pory siłka, basen i powrót do siatkówki, nic profesjonalnego, ot uczciwy trening. Zwykle wychodzi 1x w tygodniu siatka, 1-2 razy w tygodniu siłka (fbw), basen raz w miesiącu jak czas pozwoli. Żarcia specjalnie nie zmieniłem poza ewidentnym zmniejszeniem ilości kanapek ze stacji / żabki.

Finalnie zszedłem do 77 kg, teraz idę z powrotem do góry z planem wbicia ~85kg. W tym momencie 81kg i stwierdzam że jest nieźle to się chwalę

b595ed52-6c39-46b4-9426-221f9760f557

Komentarze (31)

cebulaZrosolu

@mroczny_pies wydaje mi się (chyba, że to takie zdjęcie), że powinieneś trochę cycochy poćwiczyć :)

mroczny_pies

@cebulaZrosolu no cycochy mam po prostu słabe

AdelbertVonBimberstein

@mroczny_pies bardzo ładnie, zapraszam na #chlopskadyscyplina .

Ze swojej strony zalecę pilnowania minimum 2g białka na kg masy ciała i ograniczenie węgli oraz nie banie się tłuszczu w diecie.

mroczny_pies

@AdelbertVonBimberstein Oj, nie kuś bo zrobię jutro podwójne peperoni z podwójnym serem i z serowymi rantami

AdelbertVonBimberstein

@mroczny_pies ale bez ciasta rozumiem? xD

mroczny_pies

@AdelbertVonBimberstein ciasto jest potrzebne jako nośnik

AdelbertVonBimberstein

@mroczny_pies bierzesz serek wiejski, jajko, miksujesz wszystko razem z solą, możesz dodać oregano, paprykę słodką i wędzoną, pieprz. Wykładasz na papier do pieczenia lekko posmarowany oliwa, warstwę około centymetra i pieczesz w 200 stopniach około 20 minut aż zrobi się sztywne, dokładasz dodatki i pieczesz następne 5-10 minut.

I to jest twój nośnik

mroczny_pies

@AdelbertVonBimberstein kurde, tego nie znałem. Zawsze robiłem normalne ciasto i w sumie wychodziło też fajnie

ee758c14-df6e-40ee-8a27-c7430be1d190
bartek555

@AdelbertVonBimberstein ziom, twoje cialo nie przerobi wiecej niz 1,6g/kgmc, chyba ze jestes na bombie

AdelbertVonBimberstein

@bartek555

The recommended range of protein intake is between 0.8 g/kg and 1.8 g/kg of body weight, dependent on the many factors listed above. People who are highly active, or who wish to build more muscle should generally consume more protein. Some sources suggest consuming between 1.8 to 2 g/kg for those who are highly active. The amount of protein a person should consume, to date, is not an exact science, and each individual should consult a specialist, be it a dietitian, doctor, or personal trainer, to help determine their individual needs.

https://www.calculator.net/protein-calculator.html?cage=34&csex=m&cheightfeet=5&cheightinch=10&cpound=160&cheightmeter=182&ckg=85&cactivity=1.9&cmop=0&cformula=m&cfatpct=20&printit=0&ctype=metric&x=Calculate

Przerobi, przerobi.

AdelbertVonBimberstein

@bartek555 z resztą ja zawsze namawiam aby spożywać 2g bo mało kto to tak naprawdę kontroluje i przeważnie ludzie jedzą mniej, a tak też jest w drugą stronę, myślą że spożywają mniej węgli a tak naprawdę jest więcej.

Ile to ja nie słyszę : jem mięso (ile? Jakie?) i pije koktajl białkowy (zawrotne 28-30g białka w porcji); a jeśli się zapytasz ile? Ile białka dzisiaj zjadłeś? To nie wiedzą.

Nie każdy jest taki jebnięty i zapisuje i waży wszystko tak jak ja xD

Dzisiaj mam 210 g białka i co? I wolę te kalorie niż te z węgli.

bartek555

@AdelbertVonBimberstein wole zrodla naukowe niz jakies strony z kalkulatorami - polecam materialy science based od jeffa - https://www.youtube.com/watch?v=T0ySHTwFGzc


jasne, jesc wiecej, zeby kalorie czerpac z bialka zamiast wegli, ale jest to drozsze i musisz sie wiecej nazrec, bo bialko ma 4kcal/g a wegle 7, ale w przypakdu odchudzajacych sie to raczej zaleta

AdelbertVonBimberstein

@bartek555 też go oglądam czasami.

No i nie wszedłeś w link, bo masz tam wyliczenia z różnych źródeł a to które ja sobie wziąłem za bazę jest z

The Centers for Disease Control and Prevention (CDC)

CDC is the nation's leading science-based, data-driven, service organization that protects the public's health.

bartek555

@AdelbertVonBimberstein wejszlem! rozumiem, ale chodzi o to, zeby bazowac na konkretnych, swiezych badaniach

MrMarecki

@AdelbertVonBimberstein

RastaaMastaa

Jest czym. Gratki byczku i powodzenia w trzymaniu dyscypliny.

mroczny_pies

@RastaaMastaa dzięki mordo!

Pawel45030

Jest ok, można zbić jeszcze trochę fatu ale to już by była katorga i ciągle zmęczenie

mroczny_pies

@Pawel45030 dokładnie, a sylwetkowo jest całkiem nieźle to nie ma po co się żałować. Żona zadowolona więc można dalej pracować dla własnej przyjemności

Mechanik_rowerowy

Kiedyś miałeś lepszy brzuch.

mroczny_pies

@Mechanik_rowerowy najlepszy Brzuch to miałem jak byłem na dołku 77kg

Rozpierpapierduchacz

1-2 razy w tygodniu siłka (fbw)

@mroczny_pies paanie, za moich czasów takich rzeczy nie było, się albo ruchało albo nie, a nie jakieś kolegi i koleżanki z benefitami


( ͡° ͜ʖ ͡°)

mroczny_pies

@Rozpierpapierduchacz frends benefits with?

bartek555

legancko, ale nie garb sie tak!

borsiu

@mroczny_pies forma dzik!! Ale się weź się wyprostuj

mroczny_pies

@borsiu @bartek555 rzygać mi się chciało po allahach

bartek555

@mroczny_pies wole chyba rzyganie niz skurcze brzucha. mam czasami (chociaz ostatnio duzo rzadziej) tak mocne skurcze dziwnych miejsc, ze sie zyc odechciewa

mroczny_pies

@bartek555 żonka lubi dostać zdjęcie od razu po siłce to żeby był lepszy efekt to allahy robię na koniec i zawsze wyglądam jak gówno miewałem skurcze ale zawsze jak włączałem jakiś kompleks witamin, magnez, potas i inne takie to przechodziło, więc po prostu ewidentnie mi w diecie czegoś czasem brakuje

powodzenia

@mroczny_pies ja przy tym samym wzroście i wadze 77 kg nie miałem prawie tłuszczu na sobie, generalnie nie wyglądałem jak ja

ismenka

Mnie się podoba. Ładny wynik i dyscyplina, szanuję za spokojne i zdrowy podejście, bez dzikiego (kompulsywnego wręcz) trenowania czy ucinania michy. Tak trzymaj.

Zaloguj się aby komentować