#gotujzhejto #lowfodmap
Robiliście bigos z pekińskiej? Podobno mniej wzdymająca.
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/bigos-z-kapusty-pekinskiej


#gotujzhejto #lowfodmap
Robiliście bigos z pekińskiej? Podobno mniej wzdymająca.
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/bigos-z-kapusty-pekinskiej


Hmm z kimczi?
@Pomidorro nie, z kapusty pekińskiej, świeżej.
@Lubiepatrzec Jakoś mnie ta potrawa nie przekonuje.
MOŻE gdyby dodać sok z kiszonej kapusty albo choćby ogórków to miałoby to jakiś klimat.
Ale kapusta pekińska szybko się rozgotuje no i będziesz jeść mięso z mdło-pomidorową mamałygą (w szczególności po odgrzaniu czegoś takiego).
Kolejna kwestia ale nie nomen omen smaku to taka, że autor tego czegoś najwyraźniej zapomniał i istnieniu przepraw i ziół.
Łyżka worcestershire nie naprawi tu sytuacji.
Ten przepis wygląda tak, jakby ktoś rzucał rzutkami do tarczy ze składnikami.
@Lubiepatrzec a komu to przeszkadza?
@AdelbertVonBimberstein nie wszyscy lubią jak jest możliwość, że pójdzie z twarogiem przy złej okazji.
@eloyard z Twarogiem nie pójdzie, po Twarogu ładne, twarde, zwarte zdrowe. Najgorsze to po samych węglowodanach są.
@AdelbertVonBimberstein no właśnie. Cud natury - spróbuj nażreć się bigosu, takiego na kiszonej kapuście, i jeszcze piwkiem popij. Może pójść z twarogiem.
@eloyard A zrobię na dniach zrobię, tylko alkoholu nie piję może to jest ten gamechanger.
@AdelbertVonBimberstein możesz ew. spróbować z bezalkoholowym jakimś - niewykluczone, że chodzi o dawkę węgli. Ja zawsze polecam na takie okazje biały pszeniczniak 0 od Żywca - pasuje do wszystkiego.
@eloyard wiem, że mogę ale nie lubię płynnych kalorii a każde takie piwo to 120-150 kcal
@AdelbertVonBimberstein wzdęcia? No mi na przykład ¯\_(ツ)_/¯
Zaloguj się aby komentować