Gotowy kebab domowy. Mój na talerzu z sosem chipotle bo bardzo go lubię, wersja dziecięca w bułce.
Sorry za prezencję ale jestem giga głodny.
#gotujzhejto #kebab


Gotowy kebab domowy. Mój na talerzu z sosem chipotle bo bardzo go lubię, wersja dziecięca w bułce.
Sorry za prezencję ale jestem giga głodny.
#gotujzhejto #kebab


Update po jedzeniu: jest smaczne chociaż mięso się trochę przesuszyło, bo musiałem je wyłączyć w czasie pieczenia- jechałem po dzieci do przedszkola- i odpiec po powrocie.
Generalnie lepszy niż z budy.
Zostało coś dla mnie?
@Jaskolka96 nie dasz rady zjeść.
Ja to tu taj tylko zostawię, żebyście se nie myśleli, że tylko nowi właściciele Hejto tak mogą:
#gotujzhejto
@AdelbertVonBimberstein jakie to mięso?
@Hasti łopatka wołowa- taki ładny kawałek wybrałem i pierś z kurczaka.
@AdelbertVonBimberstein polecam mięso z udek z kurczaka, trudniej przesuszyć
@Hasti też wolę ale gotuję dla siebie więc robię fit
Wiedziałem, że dobije kcal z sosu więc dałem chudsze mięso.
Jakiś specjalny opiekacz masz do tego?
@Panda do bułki? Zwykły opiekacz z Lidla ten najtańszy. Generalnie bułkę piekłem z tego przepisu
https://www.swojskiejedzonko.com/2023/03/buki-do-kebaba-prosty-przepis.html?m=1
I była bardzo spoko.
Mięso piekłem nabite na szpikulec za 3 zł w piekarniku na naczyniu żaroodpornym i obracałem co jakiś czas. 130 stopni jakaś godzina plus niestety musiałem przerwać pieczenie i pojechać po dzieci i po powrocie jeszcze z 20 minut w 180 stopniach termoobieg.
@AdelbertVonBimberstein o ten szpikulec mi chodziło, dzięki
@Panda a to taki najtańszy z działu grill z Auchan.
Zaloguj się aby komentować