Komentarze (12)

AdelbertVonBimberstein

Update po jedzeniu: jest smaczne chociaż mięso się trochę przesuszyło, bo musiałem je wyłączyć w czasie pieczenia- jechałem po dzieci do przedszkola- i odpiec po powrocie.

Generalnie lepszy niż z budy.

AdelbertVonBimberstein

@Jaskolka96 nie dasz rady zjeść.

Fly_agaric

Ja to tu taj tylko zostawię, żebyście se nie myśleli, że tylko nowi właściciele Hejto tak mogą:

#gotujzhejto

https://www.youtube.com/watch?v=wU7yvMlSLHc

Hasti

@AdelbertVonBimberstein jakie to mięso?

AdelbertVonBimberstein

@Hasti łopatka wołowa- taki ładny kawałek wybrałem i pierś z kurczaka.

Hasti

@AdelbertVonBimberstein polecam mięso z udek z kurczaka, trudniej przesuszyć

AdelbertVonBimberstein

@Hasti też wolę ale gotuję dla siebie więc robię fit

Wiedziałem, że dobije kcal z sosu więc dałem chudsze mięso.

Panda

Jakiś specjalny opiekacz masz do tego?

AdelbertVonBimberstein

@Panda do bułki? Zwykły opiekacz z Lidla ten najtańszy. Generalnie bułkę piekłem z tego przepisu

https://www.swojskiejedzonko.com/2023/03/buki-do-kebaba-prosty-przepis.html?m=1


I była bardzo spoko.

Mięso piekłem nabite na szpikulec za 3 zł w piekarniku na naczyniu żaroodpornym i obracałem co jakiś czas. 130 stopni jakaś godzina plus niestety musiałem przerwać pieczenie i pojechać po dzieci i po powrocie jeszcze z 20 minut w 180 stopniach termoobieg.

Panda

@AdelbertVonBimberstein o ten szpikulec mi chodziło, dzięki

AdelbertVonBimberstein

@Panda a to taki najtańszy z działu grill z Auchan.

Zaloguj się aby komentować