Gnocchi z sosem grzybowym, część z grzybów zbierałem specjalnie wczoraj wieczorem reszta suszona z zeszłego tygodnia.


Śmietana 30, przełamane dużą łyżką octu balsamicznego.

Dużo natki pietruszki i trochę szczypiorku świeżego bo bardzo je lubię.


Resztę sosu zjem później z Twarogiem


#adelbertgotuje #gotowanie

7c055771-9c87-4649-adba-91ce090692d0
b31ef51e-ac71-4758-9c24-45fca8dfa149

Komentarze (12)

deafone

@AdelbertVonBimberstein wygląda przepysznie

AdelbertVonBimberstein

@deafone nieskromnie powiem, że dawno mi coś tak dobrze nie wyszło.

vredo

@AdelbertVonBimberstein Grzyby własne czy od teściowej?

Chunx

@vredo jak @AdelbertVonBimberstein nie odpisze to będziesz miał odpowiedź

AdelbertVonBimberstein

@vredo ufam tylko tym co sam zbiorę i tym od @Cybulion (w końcu muszę otworzyć ).

AdelbertVonBimberstein

@jajkosadzone 300g na śniadanie było i będzie na deser potem jak wrócę z najlepszej imprezy w moim życiu nazwanej festyn w przedszkolu...

Fly_agaric

Tak trzeba żyć.

Przełamanie octem balsamicznym działa, ale ze swojej strony polecę jeszcze wodę z kaparów (też łyżkę). Oczywiście zamiast, a nie oprócz. Nawet jeśli nie lubisz kaparów, to bardzo, bardzo pasuje.

Fajne urozmaicenie.

AdelbertVonBimberstein

@Fly_agaric musiałbym kupić kapary a mało jem.

AdelbertVonBimberstein

@Fly_agaric No białko z innych źródeł ograniczam xd

Po 300g ostatnie dni wpadało

Fly_agaric

@AdelbertVonBimberstein

U mnie to samo - stoją głównie dla tej wody Po otwarciu mogę długo stać, nie psują się.

W mojej wersji tego dania dodaję mięso z udek z kurczaka. Też bardzo pasuje (tylko nie wysmaż za mocno). No i białka więcej.

Zaloguj się aby komentować