Ej nk da najlepsze posiłki które mogę zrobić w hurtowych ilościach np z 4 kg mięsa, zamrozić i potem sobie odmrażać 3 porcje. Na 1 miejscu jest chilli con carne, potem sos boloński. Co jeszcze? Chce zminimalizować czas na gotowanie i mieć takie menu zlodoze z 5 dan które będę robił raz w msc i sobie odmrażać #silownia #gotujzhejto #dieta

Komentarze (18)

Sweet_acc_pr0sa

@zosiasamosia1 wszystkie sosopodobne potrawy chyba

zosiasamosia1

@Sweet_acc_pr0sa masz wsm rację. Dorzucę indyka w sosie kopertowym. I wsm schab w sosie własnym też będzie git.

plemnik_w_piwie

@zosiasamosia1 unikaj zabielania. Śmietanowe rzeczy się potrafią psuć. Ugotuj beż dodawania śmietany u takie zamróź/zawekuj. Przy odgrzewaniu dodajesz śmietanę.


Kolejna latwo-kitralna potrawa co mi do głowy przychodzi to strogonow.

zosiasamosia1

@plemnik_w_piwie o kurde spoko tip z tą śmietaną. Często białe sosy dziwnie wyglądały po rozmrożeniu xd strogonow ok ale musi być Cos co ma dużo białka. Może bigos dorzucę a raczej mięso z kapustą pół na pół xd

Boukalikrates

@zosiasamosia1 parówy w cieście francuskim

zosiasamosia1

@Boukalikrates xD nie brzmi to ani fit ani smacznie.

Boukalikrates

@zosiasamosia1 a mi smakuje

plemnik_w_piwie

@zosiasamosia1 leczo. Ale nie tradycyjne tylko takie popolsku.

Papryka, cukinia, cebula, pomidory, przyprawy. Ja takie coś gotowałem w największym garze i potem w słoiki. Przy odgrzewaniu wrzucałem dowolne mięso, albo smażone mielone, albo smażony kurczak, albo smażone kiełbasy, albo parowki, albo i bez mięsa... raz ugotowałem grubo ponad 20L. 2 lata już wyjadam i jeszcze się dobrze trzyma

zosiasamosia1

@plemnik_w_piwie kurde jest to pomysł xd ale chyba zrobię coś na styl bigosu zmieszanego z leczo i sam tam dużo mięsa żeby było z 200 g na porcje

moderacja_sie_nie_myje3

@plemnik_w_piwie Gdyby nie takie leczopodobne wynalazki to bym z głodu umarł na studiach. Przez dwa tygodnie było co jeść jak się raz zrobiło, ja tam wrzucałem przysmażaną kiełbasę i było takie dobre, że ja pierdolę.

plemnik_w_piwie

@zosiasamosia1 kolejny protip. Demigras. Kupujesz kości wołowe, robisz z nich sos. W necie jest mnóstwo przepisów.

Na koniec go wylewasz, jak zastygnie to kroisz w kosteczki i mrozisz. Sam w sobie się nie nadaje do jedzenia, ale z takim gotowcem zrobienie za⁎⁎⁎⁎stej potrawy to 10 minut. A do kopytek/klusków to wręcz gotowiec

zosiasamosia1

@plemnik_w_piwie znam temat i zbieram się już od dawna by zrobić. Na wykopie był kiedyś poradnik. Poszukam może i odwiedzę sklep w śród e

plemnik_w_piwie

@zosiasamosia1 na wykopie roadtripbus robił. Robiłem też z jego przepisu, było spoko

Szkieletor

Chłopski garnek, rozpływa się w ustach. Saszetka ze sklepu i jedziesz!

zosiasamosia1

@Szkieletor a no super jest xD łatwe i wsm można zrobić odrazu 5 kg

paramyksowiroza

@zosiasamosia1 Pilaf, bigos, curry, gulasz...

zosiasamosia1

@paramyksowiroza o curry tez brzmi git. Mozna zrobic z 3 kg a bedzie dosc swieze bo to sos wodnisty. No i diametralnie rozni sie od reszty dan

kodyak

@zosiasamosia1 bigos, leczo

Zaloguj się aby komentować