Dawno nie było niedzielnego #ramen. Tym razem wydanie Shio ramen - tare na bazie kombu i soli, podwójny bulion dashi+drobiowy. Boczek Ofc homemade, grzyby enoki, menma, nori, narutomaki i marynowane jajko. Makaron świeży od firmy Ramenowsky - najlepszy jaki do tej pory udało mi się znaleźć. #niedzielawieczur #homemade #gotujzhejto #japonia

98a0c0d9-8b83-40f2-8cba-9d02c712a927

Komentarze (11)

pacjent44

@ColonelWalterKurtz troszkę późno, nie?

bishop

Kusicie, trzeba do mięsnego po kości ruszyć 🐖 🐔

ColonelWalterKurtz

@bishop właśnie mi się skończył już zapas bulionu i za jakiś czas ruszę po kości na kolejny bulion - tym razem ze świnki

cweliat

@ColonelWalterKurtz podrzucisz przepis na boczek? Wyglada przepieknie

Opornik

@ColonelWalterKurtz do boczku w zupce chińskiej nigdy mnie nie przekonacie

ColonelWalterKurtz

@Opornik spróbuj sam i nikt nie będzie Cię musiał przekonywać Przy czym dobry boczek to też sztuka - zdarzało mi się nawet w dobrych ramenowniach dostawać średni boczek. Ten z przepisu wrzuconego przeze mnie wyżej jest przepyszny - nawet na kanapkę jest super

modulator_serwisu

@ColonelWalterKurtz piorun warunkowy: dawaj przepisy albo zabiorę

Hasti

@ColonelWalterKurtz Ładny, ostatnio zastanawiam się nad zakupem balotu grzybków shitake i zamknięciu ich w hermetycznym pojemniku. Niech rosną do ramenu.

ColonelWalterKurtz

@Hasti To jakiś vegan ramen musisz opracować chyba Ja do mojego raczej grzybów nie daję choć zdarzało się.

Zaloguj się aby komentować