Czy wiecie, że twaróg sernikowy można jeść bez robienia z niego sernika? Oni tego nie sprawdzają!


#pletwalztwarogu #mazkazal


119 929 459 - 200 = 119 929 259

45b73dca-0ffa-4852-9900-29d75274649f

Komentarze (12)

OchoodzkiRyszard

Masę makową bez makowca też można.

WujekAlien

@OchoodzkiRyszard i kajmakową też

AdelbertVonBimberstein

@Lubiejeze jednak polecam jakiś normalny Twaróg z wyższą zawartością białka, bo te sernikowe to jakieś takie przetworzone i zubożone są

RACO

@AdelbertVonBimberstein zawsze mozna jakies WPA dosypać

Lubiejeze

@AdelbertVonBimberstein wiem, wiem, też jadam te normalne, ale ten też mi smakuje + używam go codziennie do kanapek zamiast serków kanapkowych, więc mam go zawsze pod ręką

Lubiejeze

@AdelbertVonBimberstein a tak w ogóle to następny w kolejce mam twaróg z Polmleku i tak spojrzałam z ciekawości, że wypada lepiej niż Włoszczowa (białko [g]: 16 w normalnym, 9 we Włoszczowej i 12 w Polmleku)

9d91603b-7cab-464a-b9c8-8132ae4337a4
Lubiejeze

@RACO pewnie tak, ale nie trenuję zbyt dużo, więc nie potrzebuję jeść aż tyle białka. Ja jem twaróg, bo mi po prostu smakuje:)

I disclaimer - zaczęłam jeść twaróg zanim to było modne

BajerOp

@AdelbertVonBimberstein ludzi posralo z tym białkiem xD wszystko białkowe, wcisnęli wam modę aż miło.

AdelbertVonBimberstein

@RACO @Lubiejeze niby tak, ale świadomość żywieniowa uczy, że rozdrobnione/ homogenizowane pokarmy albo w postaci płynnej albo półpłynnej mają duży minus metaboliczny: zdecydowanie szybciej opróżnia się żołądek czyli na krócej dają poczucie sytości, dużo łatwiej zjeść większe ilości pokarmu, zaburzają mindfulness jedzenia, powodują szybszy wzrost glukozy i insuliny, mają mniejszy koszt trawienia.


Jednorazowe spożycie nie jest problemem, problemem jest opieranie swojej diety na takich pokarmach. Gdzieś pośrednio to jedna z przyczyn pandemii otyłości.

AdelbertVonBimberstein

@BajerOp białko to nie moda. To podstawowy budulec twojego organizmu odpowiedzialny za regulację prawie wszystkich procesów. Jedząc tłuszcze i białko możesz normalnie żyć i funkcjonować. Węglowodanów natomiast mógłbyś pozbyć się całkowicie z diety.

Jesteśmy ewolucyjnie przystosowani do spożycia białka w dużej ilości.

BajerOp

@AdelbertVonBimberstein owszem. Ale produkty białkowe to wymysł mody. Jesli jesz normalnie, zbilansowaną dietą, absolutnie nie ma potrzeby pić np. skyra białkowego, albo jogurtu o wyższej zawartości białka, jesli nie jestes sportowcem.

RogerThat

Halo! Ja sprawdzam. Zaraz dzwonię na sanepid. Jaki to był numer... 7, 7, 7 i... 7. Nauczycie się jedna z drugą.

Zaloguj się aby komentować