Komentarze (13)
mmmm, wyglądają na dobre
Z nutelom i rodzynkami mniam
@SuperSzturmowiec z nutellą i bananem, zrollować i podgrzać na szybko na patelni
@conradowl u mnie tez ostatni jest przypalany, a właściwie dlugosmażony na niższym ogniu. Nazywamy go spaleśnik i jest chrupiącym deserem po śniadaniu.
Jak zrobię dużo ciasta naleśnikowego i nie chce mi się z niego smażyć naleśników to pojawia się jeszcze jeden twór- tateśnik, czyli naleśnik z poczwórnej porcji ciasta - gruby lecz miękki, i tylko dla prawdziwych chłopów małorolnych.
@plemnik_w_piwie polecam dostać mąki, szybko wykroić trochę jabłek i racuszki zrobić. Nie dość, że się ciasto nie marnuje to ma się inne smaki.
PS ja do naleśników ubijam pianę, stąd są nie za cienkie, ale wchodzą delikatnie.
@conradowl u mnie też się ciasto nie marnuje. Ja zjadam tateśnika a dzieci wpieprzają zwykłe
@plemnik_w_piwie o I to jest genialne, smażenie to najgorszy etap
Też dziś robiłem naleśniki, tradycyjnie pierwszy poszedł do kosza
@Semicolon pierwszy najlepszy, zawsze wyjdzie dziad ale ma swój smaczek
pierwszy zawsze rozwalony i od razu zjedzony. Wyrzucanie naleśnika do kosza to naleśnikozbrodnia!
@conradowl Fajne, takie na bogato
Leży leśnik na leśniku.
Zaloguj się aby komentować