Chyba nie każdy facet może się pochwalić, ze dostał w prezencie czerwone Ferrari od swojej kobiety. Ja mogę

Chyba nie każdy facet może się pochwalić, ze dostał w prezencie czerwone Ferrari od swojej kobiety. Ja mogę

@Bankrut.pl Phi, sam sobie kupiłem. xD
@Pan_Pomidor I zadowolony?
@Bankrut.pl Średnio, kamień to porażka, dół grzeje super mocno góra nierównomiernie.
@Pan_Pomidor Dlatego miałem długo mieszane uczucia co do niego, inni użytkownicy zalecali modyfikacje ale postanowiłem spróbować bez tego i wierze, ze uda się na wszystko wypracować sposob, jak z piekarnikiem;)
@Bankrut.pl Moim jest, że celuje w 280-300 i robię klasyczną. Placki też mniejsze i trzeba przekręcać parę razy by góra równomiernie się upiekła.
@Pan_Pomidor Moim celem jest neapolitańska z puszystymi brzegami, celuje w ponad 300 i będę kombinowac, ciężko cokolwiek powiedziec zanim uruchomiłem 1 raz ale pokminie z drugim kamieniem, pizza byłaby blizej grzałki. Wydaje mi się ze jest na to miejsce
@Bankrut.pl Mam z jednym kamieniem i mi klasyczna wystarcza. Jak mam z tym kombinować to już prędzej kupie pełnoprawny piec do pizzy.
@Bankrut.pl Ogólnie na kamień drugi jest miejsce bo jest model z dwoma kamieniami.
@Pan_Pomidor piec elektryczny małogabarytowy do domowego użytkowania to niestety wdzystko na co mogę sobie pozwolić w tym momencie.. gdybym miał ogródek to bym kupił gazowy z prawdziwego zdarzenia lub sam zbudował szamotowy lub do opalania drewnem. Narazie musi zaspokoić mój głód zabawy z pizzuniami
@Pan_Pomidor Mam ten z dwoma, raczej myśle o grubszym bo to cienkie gowienko.
@Bankrut.pl Jak masz z dwoma to może być lepiej bo kamień się nagrzewa więc powinno być równomiernie.
@Pan_Pomidor Popróbuje zdam relacje;)
@Bankrut.pl To atakuj Effeuno.
@Bankrut.pl no właśnie dlatego, że to grzanie jest takie dziwne w tych piekarniczkach, bo do neapoletany kamień powinien mieć 350, a góra 450. A piekarniczek ostro jedzie i górę i dół. Podkręciłem termostat i robię tak:
Nagrzewam piekarnik do 350 na kamieniu (u mnie to pozycja 4 na pokrętle)
Na 20 sekund przed włożeniem daję temostat na maksa (grzałka robi się czerwona - u mnie max to 450 stopni)
Wjeżdża pizza (z 230 g ciasta - trochę mniejsze kulki),
a) po 60 sekundach obracam
b) po kolejnych po 60 sekundach obracam i sprawdzam spód - jak się przypala, to podkładam blaszkę lub sitko i dopiekam jeszcze 30-45 sekund.
@Capo_di_Sicilia @Hawajskadlakazdego @Felonious_Gru @pastowany_tapir @emqht @fortix @def @ramen @Jim_Morrison @Pan_Pomidor Pierwszy test całkiem udany, przypieka nierówno ale spokojnie można po 2 min obrócić. Ciasto niestety na krańcach nie posiada panterki ale smakuje zajebiscie



@Bankrut.pl mam ten sam sprzęt. Jak zrobiłeś by Ci tak ladnie przypaliło gorę ? Jakie proporcje?
Troche rzułty ten ser
@def Bo to cheddar;) Używam praktycznie tylko mozzarelli ale nie miałem odsączonej
@ramen Sporo kombinowania, dzisiaj poprobuję z częstrzym obracaniem i ewentualnie podnoszeniem pokrywy, temp. pozostawiam bez zmian żeby wyciągnąć więcej danych, pieprzone ceteris paribus
@Jim_Morrison Mam już ten sprezentowany więc sam rozumiesz, że nie ma teraz opcji na kolejną zabawkę
@Nomundo Robię Narazie robię tylko 70% hydracji, nie kombinuję z tym póki co bo chcę zrozumień naturę ciasta.
Moja siostra ma i nic lepszego na prąd do domu z piecy do pizzy na 230V nie ma. Da się go nawet z tych 450C na 500 podkręcić prostym sposobem. Tylko koniecznie trzeba do niego wziąć kamień biscotto zamiast szamotu bo powyżej 350C szamot przypala spód. A, i polecam kanał Vito Iacopelli na yt bo jest the best.
@Jim_Morrison Vito Lacopelli to mój Guru
@Bankrut.pl Elegancko, prawie jak Vito Iacopelli
@Bankrut.pl pochwal się potem jak robi pizzę, bo sam się zastanawiam nad kupnem
@def Spoko zdam relację z testów, wykonam ich wiele wiec będę mógł polecić lub nie
Nastawiaj sie na przeróbkę, robienie pizzy wciąga jak bagno, chwilowo będziesz zadowolony z efektu, ale będziesz kombinować jak zrobić lepiej :) ja kupiłem optime napoli, którą przerobiłem, pizza w niecałe 2 min, do tego fajna puszysta. Udanych wypieków ;)
@fortix ooo:D można prosić więcej szczegółów?;D
@fortix Póki co chcę z niego wycisnąć maxa i jak to się stanie być może pokminię z przeróbkami;) Chociaż po pierwszych testach nie sądzę żebym np. potrzebował dodatkowej grzałki z góry;)
to jest naprawdę spoko urządzonko!
@Bankrut.pl Gratuluję, zatem cała społeczność czeka na...

@Bankrut.pl GFEERARI
@Bankrut.pl mam ariete 909, osiąga prawie 420st. Picka pierwsza klasa wychodzi. Znajomi mają ferrari też spoko wychodzi.
@Bankrut.pl Gratuluje! Sam posiadam teese supreme i polecam sprzecior. Mi pierwsze pizze nie wyszly w piecu, ale potem to rozkminilem xD. Pochwal sie pierwsza pizza i wolaj xd
wszystko fajnie, jeszcze rozgrzanie kamienia. Gratuluję i odrobinę zazdroszczę. Cały czas się waham nad gazowym, a czy nie pierdyknąć na podwórku pieca do chleba i pizzy na drewno... Ceny chleba tragedia, ale co w zimę z takim piecem ehh...
@Bezbronny Cięzko mi było zdecydować się na cokolwiek ale ta zabaweczka jest tak kompaktowa że mogę ją zabrać nawet na wczasy i żreć pizzunie za prąd wliczony w cenę
O kurwaaa jakie to jest dobreeee

@Bankrut.pl dzięki takiemu czerwonemu Ferrari teraz w dwie sekundy do setki będzie tobie przyspieszać....
waga
@ErroL Haha udało mi się wyhamować bliziutko 90 km ale teraz zwolniłem może 1,2 km
Widzę buzię w tym grillu;)
Niezalezny facet sam sobie kupuje ferrari.

@bartek555 Albo jak to mówią dziewczyny, przedłuża sobie wiesz co
Zaloguj się aby komentować