Będzie dzisiaj kurczak adobo (udka), już się marynuje. Ze 25 ząbków czosnku weszło i nie wiem czy nie za mało. Xd


Kolega Filipińczyk mówił, że czosnku to tam ile chcę - nigdy nie jest za dużo.


A tak naszła mnie ochota, najwyżej nie wyrobię się z kaloriami dzisiaj.


Będzie z ananasem i ryż zasmażany z cebulką i szczypiorem do tego.


Brakuje mi tylko takiego dobrego sosu sojowego z Filipin, który kupowałem w Norwegii w azjatyckim sklepie i wychodziło mnie po 15 zł w przeliczeniu za litr. Boże, litr kikkomana prawie 30 zł. o.O


No i zapas sweet chili zrobiłem.


#adobo #kuchniaazjatycka #gotowanie

4340de7b-23f9-4625-ade8-f98321b01631
f029fbec-79a5-4686-ba94-c1f46ad3f779

Komentarze (19)

Rimfire

@AdelbertVonBimberstein dobra, widzę że nikt się nie spytał a pewnie nie tylko mnie to gniecie. Dlaczego aż pińć sosów znanej i lubianej marki Heinz typu sweet chili? Aż tyle tego potrzeba czy jakaś promka była?

pacjent44

@Rimfire może trzeba czymś zabić ten ohydny smak wiadra czosnku?

AdelbertVonBimberstein

@Rimfire codziennie jem twaróg z sosem sweet chili a ten od Heinza pojawia się tylko w sezonie grillowym i jest całkiem dobry.

AdelbertVonBimberstein

@pacjent44 W życiu nie jadłeś adobo nie?

Rimfire

@AdelbertVonBimberstein a, to ja bardzo rozumiem Twoją sytuację. Kiedyś była taka sezonowa musztarda Kamis z chili ciętym i już przestali robić chyba. Never forget what they took from us.

c24e039f-d521-4e41-a263-2b0a9469010d
HolQ

@AdelbertVonBimberstein też go lubię właśnie. Jest fajny gesty a nie jak większość- woda z płatkami chilli

Byk

@Rimfire kupiłem podobną Kamisa, tylko z inną etykietą, niestety nie pamiętam gdzie

Rimfire

@Byk Chodzi Ci o tą? To nie jest ta sama, Byku. Próbowałem i był ogromny zawód i poczucie niesprawiedliwości.

75de8083-155e-45d0-ab27-9123c0ea8441
Byk

@Rimfire nie, są w niej kawałki papryczki.

Rimfire

@Byk czej czej, taką jak u góry strong czyli? Może się ogarnęli i znowu robią. Dzięki śliczne, Cumplu.

Byk

@Rimfire nie mam jej pod ręką bo zostawiłem na działce, ale wydaje mi się, że było napisane: z tartymi kawałkami...

Byk

@Rimfire inna etykieta

sireplama

e 25 ząbków czosnku weszło i nie wiem czy nie za mało. Xd


@AdelbertVonBimberstein Jeżeli zastanawiasz się czy w Twoim adobo jest wystarczająca ilość czosnku, znaczy się że nie jest.

AdelbertVonBimberstein

@sireplama masz rację, mam jeszcze trochę obranych to dołożę.

79da497a-6719-4fdb-b344-d2d83a3ca04b
sireplama

@AdelbertVonBimberstein attaboy


PS: wrzucasz tak całe? Nie kroisz na plastry?

AdelbertVonBimberstein

@sireplama rozgniatam mocno nożem i robię tak ciach ciach przez deskę kilka razy i wrzucam.

Zaloguj się aby komentować