Zcraftowałem sernik. Bardziej pod to, żeby zrobić coś nietypowego i przyciszyć wiecznie wojującą ze mną psyche, ale wyszedł wyborny.

Siostre chwaliła, mame chwaliła, a obie robiły już sernik.

Ja zrobiłem wersję fit, czyli skyr, odżywka białkowa, ksylitol, budyń waniliowy, 4 jajka i 500g jogurtu.

Faktycznie był smaczny, bo bo dawno się tak nie nawpierdalałem deserem, plus zrobiłem coś nowego.


Disclaimer:

K⁎⁎wa, serio, jak tak o tym napisałem, to aż mnie wzięło na ciężkie przemyślenia. Że też coś robić dobrze umiem, a nawet bardzo dobrze, ale moja psychika działa w taki sposób, że absurdalne obniżam to do poziomu "zadowolenia", mimo, że jest to najlepiej zrobiony sernik jaki kiedykolwiek jadłem...

#zalesie #chwalesie #depresja #gotowanie

2c61b985-2021-4286-a61d-a417b097c417
c6548d35-5b5a-4c6c-bde1-9f17f4629a83
0d4eab53-b7f7-4073-babc-2b5d5601dc91

Komentarze (7)

moll

@l100e to do psychy: za⁎⁎⁎⁎sty serniczek i morda tam. Powtarzaj często, a w końcu psycha się odbierdoli

l100e

@moll afirmacje i medytacja nie pomaga. Terapeuta behawioralny uznał, że mam przepracowane lęki - w gruncie rzeczy jestem ich świadomy, ale jeśli mowa o serniczku, owszem, mimo, że nie uważam go za arcydzieło - z uwagi na perfekcjonizm, uważam go za smaczny.


(nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie to jest zjebane i absurdalne to pisać)

moll

@l100e zdajemy sobie sprawę, nawet nie wiesz jak bardzo

l100e

@moll miło mi, że mogę usłyszeć chociaż promil człowieka przez takie wpisy, pokazujące względne współczucie.

Co do sernika, zrobiłem dwie wersje, jedna z nie ubitymi bialkami, druga z ubitymi.

W tej drugiej sernik był PUUUUUSZYSTY, a w tej pierwszej bardzo zbity. Ja dodałem jeszcze krojone brzoskwinie i gorzką czekoladę ze skórką z cytryny i śmietaną 12% na wierzch.

moll

@l100e brzmi dobrze, gdzie kawałeczek dla mnie?

zed123

@l100e Taką grafikę kiedyś znalazłem w galerii. Pasuje do sytuacji chyba.

feba7881-768a-4faf-be24-922fd6f9a94b
aerthevist

@l100e w pierwszej chwili myślałem, że to jakaś nietypowa pizza Smacznego!

Zaloguj się aby komentować