@roadie Jeżeli chcesz używać to do grillowania wypieków, takich jak wymieniłeś wtedy spoko. Jak przez 'inne bajery' rozumiesz robienie mięsa typu stek/burger to odradzam. Powód jest bardzo prosty - żeberka są na tyle 'prostokątne' i wysokie że dosłownie będą wżerały się w mięso. Efekt to mięso które doprowadzone do odpowiedniej temperatury wewnątrz ma wypalone paski, które faktycznie dobrze wyglądają (jak z reklamy grilla) ale które de facto są spalenizną.
Jeżeli chcesz grill, na którym będziesz mógł przyrządzić jakieś inne mięso niż frankfurterki, wtedy zastanów się nad innymi płytami. Popularny BOSCH TFB 3302 miał takie właśnie 'zaokrąglone' żeberka które dawały radę. Teraz jednak, z niezrozumiałych mi powodów, większość producentów leci właśnie w takie mocno prostokątne rowki więc możesz się trochę natrudzić szukając ale nie mówię że to niemożliwe. Ja sam kupowałem grilla w kwietniu i zdecydowałem się na grilla z dodatkową, całkowicie płaską płytą na której mogę zrobić steki czy burgery. Mi się do tej pory sprawdza. Jak chcesz robić na nim mięsko, to bym dorzucił te kilka groszy i wziął ten: https://allegro.pl/oferta/grill-elektryczny-ecg-gofrownica-panini-opiekacz-3w1-2000w-wymienne-plyty-15435437450