@Kocurowy To wbrew pozorom jest trudny temat ponieważ wędliny sklepowe są po pierwsze nafaszerowane sztucznymi aromatami i olbrzymią ilością przypraw i dodatków smakowych a ponadto są tam moim zdaniem jakiś spulchniacze, więc również konsystencja może być nieco inna. Jeśli masz dzieci wychowane na syfnym żarciu to wędliny z szynkowaru mogą im smakować trochę inaczej niż sklepowe ale ja uważam że są przepyszne, więc nie powinno być problemu. Na 100% w szynkowar daje Ci produkty zdrowe bo doskonale wiesz co wkładasz do tego urządzenia.
Jeśli chodzi o zapach to jest to naturalny zapach mięsa w połączeniu z przyprawami jakie dodasz, więc możesz uzyskać dowolny aromat.
Jeśli chodzi na przykład o mielonkę to ona jest przykładowo twardsza od sklepowej ponieważ nie ma żadnych wypełniaczy i jest zazwyczaj chudsza zwłaszcza jeżeli użyjesz mielonego mięsa drobiowego.
Jeśli chodzi o wędliny na przykład z piersi bądź uda to one nie są już twarde ponieważ kurczak jest delikatny i pulchny.