Wczoraj miałem trochę czasu i pocwiczylem formowanie pizzy tak aby brzegi były równomiernie napompowane.
Alez to jest satysfakcjonujące tak ugniatać delikatnego placuszka, czuć to powietrze pod palcami i wypychać je na boki
Zauwazylem jak ważne jest ułożenie palców podczas poruszania się po powierzchni, żeby układać je po co raz większym luku idąc w stronę brzegów, starać się wszystko robić w uporządkowany sposób a nie jak do tej pory, po prostu ugniatać.
Kolejny element do nauki, jaram się
#pizza #hejtopizza
Ps. To ciasto na poolishu jest genialne
f47a173a-cce2-4ada-a68e-91e2feaa8703
2b4c2b93-a89d-4d79-aab9-cffb0dca2ffb
ecc34046-aae4-4215-b9ae-cfa51abc9fbd
dfdb0400-115e-4aaa-9151-14eed9c1f797
e9c81689-ae02-4c5b-a1e7-dadbe3f2f65c
vredo

Twój wpis to kulinarna pornografia

Prezent

Takie pizzerynki to w piekarniach sprzedają za 5zl. Rozmiar ma znaczenie

Bankrut.pl

@kodyak @vredo Po ponownym przeczytaniu z innej perspektywy tez to zobaczyłem

vredo

Bulwa nać ja o jedzeniu a wy tylko jak w to ciasto wsadzić XD

kodyak

@Bankrut.pl bez kontekstu to jest takie fajnie zboczone

PlatynowyBazant20

@Bankrut.pl pewnie tak dobre że od razu bym wypluł... i zjadł jeszcze raz

Bankrut.pl

@PlatynowyBazant20 Raz wystarczy

Evensah

@Bankrut.pl na czym pieczesz pizzę? Jak wygląda ten proces?

Bankrut.pl

@Evensah piecyk kopulkowy g3ferrari

zemstakosiarki

Dobra @Bankrut.pl powiedz czy piszesz na kamieniu i czy moze podzielisz się swoim przepisem na ciasto?


Ale smaka narobiles

Bankrut.pl

@zemstakosiarki Na kamieniu robiłem i tez da rade;) teraz piekę w g3ferrari, ostatnio wrzucałem screena z proporcjami itp. Możesz popatrzeć. Popatrz Vito Iacopelli na YouTube i wdzystko bedzie jasne

Mik

@Bankrut.pl

I Wy serio tak jecie taki kawał suchego ciasta (czy tam z oliwą) na brzegach?

Bankrut.pl

@Mik One nie jest suche, hydr 73%

gumowy_ogur

Ten chłop to chyba codziennie pizzę wpierdala

Bankrut.pl

@gumowy_ogur dokładnie. Dzisiaj będą 4

Hawajskadlakazdego

Czego używasz do wyrabiania? U mnie semolina za każdym razem. Ostatnia picka z piecyka

7747f44b-b3fe-4aa6-b6a6-d5f7c944e8ae
Bankrut.pl

@Hawajskadlakazdego semolina pół na pół z mąką.

Jakiej hydr jest Twoja pizzka?

Zaloguj się aby komentować