W nawiązaniu do wpisu
https://www.hejto.pl/wpis/obstawiajcie-przezyje-jak-wciagne-calosc-mam-ambitne-postanowienie-oproznienia-z
To chyba będę żył.
#gotowanie #jedzenie #gotujzhejto
@def @nobodys @twombolt @Astro @wonsz @VonTrupka @Stashqo @CzosnkowySmok @cebulaZrosolu @UncleFester @Dlu
044a8ec3-8f91-45dd-bd55-57c6f9e3a1ff
9842b795-9a4b-4b63-b867-e5771bba7795
60a75ee5-0f78-40c4-9389-75a24ba2288e
mordaJakZiemniaczek

@ErwinoRommelo zaleta sous vide

wonsz

moja już by płakała że surowe a ja bym wpierdolil cały i poszedł po drugi XD

mordaJakZiemniaczek

@wonsz z zamkniętymi oczami by się nie połapała, bo wyszło bardzo kruche i miękkie

Astro

@mordaJakZiemniaczek no pięknie wyszło. Daj mi dodatkowy talerz i się dosiadam.

mordaJakZiemniaczek

@Astro staram się nie serwować gościom żarcia po terminie, zwłaszcza ponad rok po terminie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Astro

@mordaJakZiemniaczek uznajmy że nie jestem gościem tylko natrętnym nieznajomym :)

utede

@mordaJakZiemniaczek skoro było głęboko mrożone to data ważności nie m znaczenia

Nedkely

To nie wyglada jak stek, a jakis mielony z wolowiny, nie powinienes go jesc na rozowo.

UncleFester

@mordaJakZiemniaczek Dziwna struktura jak na rostbef, żyjesz

mordaJakZiemniaczek

@UncleFester @Nedkely mrożone mięso traci swoją strukturę, bo lód ją rozrywa i to tak naprawdę postępuje w zamrażalniku z czasem. Ale 58C na tak długo powinno wszystko wybić. Ogólnie polecam świeże, ale zawsze boli mnie wyrzucić mięso.

VonTrupka

Nawiązując do wcześniejszego wpisu to nawet nie próbuj oszukiwać że tylko 3h gotowałeś w 58° ! (*  ̄︿ ̄)

mordaJakZiemniaczek

@VonTrupka 3:30 + pewnie z 15 minut od wrzucenia mięsa do wody do czasu aż dobiło do 58 stopni i zaczęło odliczać

Zaloguj się aby komentować