W makro promka na wół, to wziąłem 5 kilo, zmielilem, do tego paczka tortilli 36cm średnicy i będę wieczorem zawijał, pół zamrażarki burrito napierdolę a później będę jadł.

#gotujzhejto
3c7e4b0e-3863-4d1a-90d0-39f248b248ef
Tylko_Seweryn

@wonsz kurde, zazdro Dawaj fotki zawijanca gotowego

wonsz

@Tylko_Seweryn no to jeszcze trochę potrwa, bo na razie obrabiam surowiec bazowy, jeszcze nie mam pomysłu na całość. Papryka, kolendra, może ryż...albo kapusta i domowy sos arabski czostkowy

wonsz

@Tylko_Seweryn a jeszcze słoiczek do piwnicy z najpiękniejszych kawałków, w domowym soku pomidorowym, z sosem sojowym i przyprawami

29446cf8-2f24-4d5c-a962-6631ab575288
Tylko_Seweryn

@wonsz to wołaj, ale będzie sztosiwo

wonsz

@Tylko_Seweryn jestem w połowie drogi a i ograniczenia hejto nie pomagają...papryka, pietruszka, sos pomidorowy i ryż, drugie pół będzie z sosem arabskim, kolendrą i kapustą, ser pewnie pójdzie do wszystkich.

33c5b651-ae05-47a0-bcc1-b9d9165396f5
d1ab67d6-2f1d-4258-be51-439c19f9913f
39635aa9-41d4-4bc0-8160-250b3003156e
Tylko_Seweryn

@wonsz ja pierdole, ale zacne

wonsz

@Tylko_Seweryn w międzyczasie partnerka wyjęła swoje skrzydełki z erfrajera - trochę blade bo na keto, ale zajebiste. A oprócz tego warto jeszcze kilka innych rzeczy spróbować - https://youtu.be/FXonFrCViJw

cd2631ab-9bcf-45e8-bfd0-fe62a9de3cbd
Tylko_Seweryn

@wonsz chłopie, ja już dzisiaj limit kalorii mam osiągnięty xd Slinianki mi nie wyrobią. Ale fajne pomysły na jutro rzucasz

wonsz

@Tylko_Seweryn no brukselka jest mega z tego filmu. A do zawijasów jeszcze skroiłem resztkę pora i zamiast cheddara idzie dziugas 12 miesięczny z promki...tylko muszę poczekać aż partnerka opierdoli skrzydła żeby zwolniła największy blat roboczy.

711b1ead-d111-41e6-91c1-8921da45299a
wonsz

@Tylko_Seweryn let the mortal kombat begin

4c924f59-90f8-4b55-9db4-e57d58ae284c
93fa2f07-8e72-490e-ab9f-3b1ff2631c11
7e62bed7-e762-4079-bd89-f1b262301721
wonsz

@Tylko_Seweryn zawinięte 12 skurwoli, z tego jeden pół na pół z każdym nadzieniem, patelnia się grzeje, zaraz będzie ostatni szlif...

6298b3df-845f-4b7b-9dd7-b7748d3030f3
83e9fa9b-0498-403b-87bd-c8ce4ba2a736
wonsz

@Tylko_Seweryn protip dla tych którym tęskno za tosterem - żeliwna patelnia do naleśników i ciężka deska do krojenia i zrobisz burrito, kebsa, tosty prawilne jak dawno temu we wrocku pod przejściem...

39b7025f-3dd4-46cc-a1a1-a6a674d86e05
6f9ae7a8-50f5-42ce-baad-ed3f123b2bb9
Tylko_Seweryn

@wonsz o chlopieeeeee

Giban

@wonsz Wołowina z kapustą, to nie burrito

wonsz

@Giban no taki kebs bardziej - ścinki wołowe robię z kapustą i sosem arabskim w dokładnie taki sam sposób, to tu wrzuciłem mielone i też idzie.

Giban

@wonsz Znaczy nie zrozum mnie źle, ja bym samo to mięso w bułce zjadł i byłbym kontent xD ale jakbyś dał trochę kminu rzymskiego i kolendry, to już by smakowało meksykańsko :D

wonsz

@Giban wspomniany sos arabski to domowy czosnkowy dojebany mocno tostowanym kuminem, do tego kolendra tam też jest na zdjęciach. Po prostu u mnie nie każdy lubi, a ja kumin kupuję na kilogramy a kolendrę na pęczki 250g w makro

vredo

NAPIERDALAJ! Nie bierz jeńców, ni kawałka nie oszczędzaj. Jak coś spadnie na podłogę to stosuj zasadę pięciu sekund.

wonsz

@vredo panie - jak mi co spadnie to muszę zdążyć przed psem a nie bakteriami. To jak ci cyganie z dowcipu co szybciej dopływali do chleba niż łabędzie.

Opornik

@wonsz Na co ci tyle kaszy gryczanej.

wonsz

@Opornik kaszy gryczanej wołowej, to ważny szczegół;p

Opornik

@wonsz wołaj, jestem ciekawy jak wyjdzie. O przepis też się nie obrażę.

wonsz

@Opornik co do przepisu zerknij wyżej w wątek @Tylko_Seweryn, chociaż tak raczej ogólnikowo, bo ja robię z czego mam akurat.

wonsz

@Opornik wołam, ale jak już pisałem paczaj wyżej

wonsz

No, skończyłem. Pozdrawiam wytrwałych, ja idę się wyrzygać bo w sumie byłem najedzony, ale jeden się rozpadł, to go rozkroilem do zdjęcia, ale pachniał tak ładnie, to go spróbowałem i #kurlajakietodobbbre , teraz nigdzie nie mogę go znaleźć...

9e36e10c-c8d5-4051-9f8d-87590cc289f8
Pawelvk

@wonsz wygląda cudownie, z ciekawości, dobre po rozmrażaniu? Wrzucasz do piekarnika na rozgrzanie?

Może sam zrobie takie cudo, tortille bydlaki już mam xD

wonsz

@Pawelvk w mikrofali - wiadomo tortilla będzie gumowa, ale mi to nie przeszkadza, smakuje normalnie, ew. kapusta się ugotuje

FulTun

@wonsz  Pomysł zacny, kasza, mielone, sosik i zielenizna do przeżucia

wonsz

@FulTun czej, jaka kasza?

FulTun

@wonsz Ciasto Francuskie. Gdzie pytam Mości geniuszu.

Zaloguj się aby komentować