Komentarze (15)

Michumi

@mordaJakZiemniaczek chwila.. Co to dragon roll z temu?

mordaJakZiemniaczek

@Michumi zazwyczaj robię taką w miarę wypasioną, na górze owinięta awokado, ciapka sriracza majo i taka kulka udająca kawior. Ale tutaj wyszły tak se, bo wszystko nie takie mam na wyjazdowej kuchni

Pol616

@mordaJakZiemniaczek Próbowałem tego wasabi, jest mocne

Piechur

@Pol616 Ej no, nie kuście

wonsz

@Piechur jest jest, nasz rodzimy, zebrany z własnego pola, ręcznie tarty chuje muje dzikie węże tak zatok nie oczyszcza

Piechur

@wonsz No i namówił

wonsz

@Piechur zajrzyj do Lidla, stamtąd mamy kilka tubek przerabianych w ostatnim roku i jest dobrze

Michumi

@Pol616 sprawdź paste od Tokyoto dla mnie z 2x mocniejsza niż Asia.

Fly_agaric

Ta pasta, to kondensat - rozrabiaj odrobinkę z sosem sojowym!

xD

Tuńczyk mrożony, czy jest dostęp do świeżego pewniaka?

mordaJakZiemniaczek

@Fly_agaric w Selgrosie można trafić na prawdę super kawałki, ale musiałem dwa zaliczyć, żeby był

Fly_agaric

@mordaJakZiemniaczek To powiem ci, że masz do nich naprawdę dużo zaufania.

Surową rybę odważam się jeść, jak kupię głęboko mrożoną, albo z nadmorskich sklepów, kiedy wiem, że była świeżo i lokalnie złowiona (mam dojścia).

mordaJakZiemniaczek

@Fly_agaric nigdy się nie nadziałem. Tuńczyk jak jest, to zazwyczaj krwisto czerwony, bez błon, kroi się na mega delikatne paski do sashimi czy tych kulek z rybą na wierzchu. Polędwica ( a co kurde) z łososia w ogóle nie daje rybą, smakuje jak melon, tylko lekko tłustawy

cfa22930-510a-4cf2-af99-8b064b71eb3f
Michumi

@mordaJakZiemniaczek tą pastę uważam akurat za medium osobiście uważam tą od Tokyoto za mocniejszą.

Rolki piękne

Zaloguj się aby komentować