Szybka kolacja: blanszowane szparagi zawinięte w wędzony boczek i wrzucone na grilla. Szybkie, proste, pyszne
#gotujzhejto #grill #boczek #grillowanie #kolacja
dd008078-3897-4119-ae53-f788263297a1
yeebhany

Przypomina to moje popisowe danie

17394fb6-a2ea-4beb-84b8-cc3fe98d0529
ciszej

@yeebhany mm pargetti

Zielczan

@yeebhany czemu te paruwy takie jasne?

yeebhany

@Zielczan to takie dobre prawdziwe paruwy a nie pryskane opalaczem jak te tandety co kolo paruwek nie staly. No i wygotowane z makaronem na al dente (albo i nie, ale to jedyna nazwa na gotowany makaron jaka znam)

Atarax

Pomijając że mogłeś się postarać bardziej, to zaczyna się najlepszy okres, szparagowy :):):)

shack_my_kak

@Atarax Tak miało być, bardziej to robimy z moją tartę ze szparagami zawiniętymi w surowy boczek i zalanymi beszanelem. Do tego pomidorki cherry i żurawina. Całość idzie wtedy do piekarnika:)

Atarax

@shack_my_kak aaa czaje :)


Ja po prostu całe obwijam i nie składam szparagów :)

shack_my_kak

@Atarax Boczek krótki i rżnięty z kawałka, cytując klasyka: robylym co moglym

theicecold

@shack_my_kak oj tak, na majówkę będę wpierdalał szparagi z grilla aż miło :3

Half_NEET_Half_Amazing

@shack_my_kak

jakie to jest proste i dobre, masakra

Zielczan

@shack_my_kak w jedzeniu szparagów najgorsze jest potem sikanie xD chyba, że Ty akurat masz lepszą pulę genową, to może metabolizujesz jak Bóg przykazał

otoczenie_sieciowe

@Zielczan najważniejsze to pamiętać, że się jadło szparagi


Bo ja jadłam może dwa razy w życiu i potem na drugi dzień jest "o nie, nerki mi wysiadły, panie, daj mi jeszcze miesiąc"

shack_my_kak

@Zielczan Zaintrygowałeś mnie teraz, ja czegoś takiego nie mam

Zielczan

@shack_my_kak mocz po szparagach mocno śmierdzi. Czytałem, że jest jakaś część populacji, która inaczej je metabolizuje i nie produkuje tych śmierdzących związków, ale akurat ja jestem w tej drugiej części xD

Jossarian

@Zielczan U mnie cała rodzina jada regularnie (nawet przed chwilą na kolację były) i nikt, nigdy nie narzekał.

Przepis trochę inny. Zawijam każdego szparaga spiralnie w cieniutkie plastry boczku przyprawione jedynie solą i pieprzem. Piekę w piekarniku przez 15 minut na programie grilla z wentylatorem, temp. 190 °C.

bartek555

@Zielczan @shack_my_kak @Jossarian to jest naturalne, ze po szparagach mocz smierdzi, bo jest tam od groma szczawianow, ktore nadaja ten charakterystyczny smrodek.

panek

Serio są już szparagi?

e5aar

@panek Tak sezon sie zaczal i tak samo szybko sie skonczy

shack_my_kak

@panek Stonka 13,99 cebuliona

KHOT

@e5aar spieszmy się smakować szparagi, tak szybko odchodzą.

Man_of_Gx

@shack_my_kak Mnie się bardzo podoba tylko nie rozumiem po chuj tam te szparagi?



Gx

Dildorsz

@shack_my_kak Bez chlebka się nie najesz.

Zaloguj się aby komentować