Rosół wolno gotowany.

#gotujzhejto #upomidora
dbd8a69c-a049-4b15-bc1e-09ce2edb39cf
koszotorobur

@Pomidor__ - też z wolnowara robię od lat na korpusie i zawsze wychodzi mega smaczny

moll

@koszotorobur @Pomidor__ na ile nastawiacie? Wszystko od razu do gara i elo, czy etapami?

Pomidor__

@moll Nie mogłem się zdecydować i 2h na high i 10 low. Tak wszystko na raz.

koszotorobur

@moll - ja walę wszystko na raz i 8 godzin na low - często dodaję skrzydełka dla tłuszczu - czasem jak mam korpus z nieznanego miejsca to go obgotuję i wodę wylewam - po teście organoleptycznym czasem dodaję godzinę lub dwie do czasu gotwania - fakt czasem się opalona cebula za bardzo rozgotuje ale nie tak by nie można wyłowić - lubię się przy rosole nienarobić.

Pomidor__

@koszotorobur Ostatnio robiłem, że mięso i korzeniowe plus cebula AF 30 minut i dopiero gotowanie.

koszotorobur

@Pomidor__ - można i tak - ale w mojej głowie to już kombinowanie

moll

@koszotorobur ale jakie dobre. W piekarniku podpiekałam ostatnio przed gotowaniem, ale w szybkowarze. Smak lepszy

koszotorobur

@moll - no nie wątpię - ale jednak jestem chyba za leniwy

moll

@koszotorobur it's over dla zupka xD

Pomidor__

@moll To ja jeszcze bardziej leniwy bo podpiekanie i gotowanie w jednym garnku tylko różne pokrywki xD

vredo

@moll Rosół ma być RZUŁTY

bartlomiej_rakowski

Smacznego rosołu wolnogotowanego dla jego!

vredo

Z kur wielu? Z wolnego wybiegu?

wozny87

@Pomidor__ mniam

exprenpn

Bardzo ładny kolor ma ten rosół. To jakiś przepis z internetu czy receptura przekazywana od pokoleń?

Pomidor__

@exprenpn Wszystkie składniki do instant pot i włączyć.

Zaloguj się aby komentować