Raz jeden i ja się pochwalę. Ile piorunów zdobędzie kociołek chłopski duszony 2h na ogniu żywym?
Boczek łopatka kiełbaska pieczary cukinia marchew czosnek cebula papryka por pomidory i masa ziół. Jest w pytę.

#gotujzhejto #chlopskakuchnia
ea1277f1-5ce5-43ac-8fb2-dffe7365cc9a
mrocznykalafior

ładnie wygląda, łopatkę wczesniej podsmażałeś? była miękka? warzywa od razu wrzuciłeś czy pod koniec?

Dildorsz

Tak. Zależy jakie mięsa masz. Boczek wytapiam. Potem inne mięsa,cebula por czosnek. Wszystko lecisz w jednym garze. Warzywa lecą od twardych marchew seler do miękkich typu cukinia pieczarki. Po 2h mięso można jeść łyżeczka:) jedna habanero na gar daje fajne wrażenia.

Koneser

Ale bym ojebał taki gulasz...

Daewoo_Esperal

@Dildorsz o jesu! Uwielbiam takie klimaty. Na pewno wyśmienity bogracz

wonsz

@Dildorsz bardzo ładne omnomnomsy

Artic

Weź to panie domu teraz w warunkach polowych

Oracle

Mam skojarzenia z kingdom come deliverance i tamtejszymi garnkami

myoniwy

@Dildorsz Przez to że wygląda jak by ktoś już raz to zjadł to musiałbym być na mega głodzie żeby to zjeść.

DiscoKhan

@myoniwy a smakuje jeszcze lepiej!

Dildorsz

Pan delikatny? Bigosu też nie jadasz?

DiscoKhan

@Dildorsz ufff, aleś mi pan smaka narobił, a rzadko jedzenie ze zdjęcia takie reakcje u mnie wywołuje.


Tylko jednej rzeczy brakuje, takiego gigantycznego wiatraka żeby zapach niósł się po całej okolicy i wszystkich wkurwiał, że takich smakowitości nie mają pod ręką xD


Niby o bigosie ale...


https://youtu.be/JtEsRlB2czM?si=xTfgXxrHQcaJYyEO

Dildorsz

Jak stary podrzuci mokrego drewna to sygnał dymny daje znać okolicznym wieśniakom.

Kyros

@Dildorsz wyglada bardzo smacznie


pozdrawiam

JaktologinniepoprawnyWTF

@Dildorsz Wygląda jak błoto w wiadrze XD

viollu

@JaktologinniepoprawnyWTF jedzenie jest w tym na górze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PerszingKing

Polecam dorzucić koperek od razu daje +10 do smaku

GtotheG

@Dildorsz zjadlabym se takiego kociolka :3

SzalonyBombardier

@Dildorsz jezus daj mnie to natychmiast czlowieku

dziki

O panie, ale bym go zjat

BilboBagosz

@Dildorsz O ziomeczku, jak będę kiedyś miał swoją działeczkę to też takie kociołki będę ogarniał

Dildorsz

Koniecznie. U geslerowej tak nie zjesz xd

Dildorsz

Nie ogarnę chyba paczkomatu. Która szuflada?

p-1

@Dildorsz Zalezy od wzrostu ale z doswiadczenia najlepiej sra sie do tych na wysokosci kolan

tatarysh

@Dildorsz 2 godziny? ja robię zazwyczaj maks 45 minut, ale robię w zamkniętym kociołku więc i ciśnienie wyższe - może dlatego wymagało mniej czasu. ogólnie danie bardzo smaczne i nawet dla mnie, osoby która nie lubi gotować - bardzo banalne.

Man_of_Gx

@tatarysh ja też mam zakręcany, jednym garem coś koło 5 litrów idzie ogarnąć do 20 gości


Gx

slynny_skorpion

@Man_of_Gx 10 gości maks, tak wpieprzają 8L, ale zostaje jeszcze na dwa dni dla mnie

slynny_skorpion

@tatarysh jak pisałem w innym komencie - przywieranie do żeliwa jest trochę słabe, bo się lubi przysmażyć, więc jakieś liście kapusty stosowałem wg przepisów z neta. słabo działa.

Man_of_Gx

@slynny_skorpion ja wykładam kapustą i ona może sobie przywrzeć, po to jest


Nam to żarcie bardzo syte wychodzi, dwa że to wawa, tu ludzie mało jedzą


Gx

slynny_skorpion

@Man_of_Gx no to ja do taką kapuchę dożeram. chuj wi, może znowu rakieta spadnie, szkoda nie podjeść za życia ściana wschodnia

Budo

@Dildorsz Dej mnie to człowieku.

slynny_skorpion

@Dildorsz Kolego, nie dajesz liści kapusty, żeby nie przywierało?

Dwa razy robiłem kociołek stojący - zawsze coś przywierało.

Dildorsz

Co do zasady po ostudzeniu zaraz jest myty i nacieramy olejem. Nie widzę problemu z przywieraniem czegokolwiek. Może jak się przesadzi z temperaturą i da mało tłuszczu ale nie ma dramatu.

slynny_skorpion

@Dildorsz wysmarowany boczkiem aż się chce wykąpać w tłuszczu. dopiero pierwszy sezon, może się nauczę. żeliwo chyba Rybnik.

LITE

@Dildorsz No, teraz to atomówa poszła!!

Mila

@Dildorsz a ta "miska" pod spodem to z jakiego materiału i jak zamontowałeś w "powietrzu" ten kociołek. Mam podobne miejsce na działce, w sensie wylożony taki kwadrat płytką, tylko nie mam tam niestety żadnego takiego "trzymaka".

Dildorsz

Zwykły stojak. trójnóg z łańcuchem i kołowrotek. Podejrzewam, że na allegro tego pełno. Misa nie wiem. Chyba odzysk z jakiegoś grilla.

BarryC

@Dildorsz ja to zawsze chetnie opierdole cos na cieplo xD

Zaloguj się aby komentować