Pszenny na zakwasie (też pszennym). Przepis od Hamelmana, u niego z Vermont
#bojowkapiekarska #chleb #gotujzhejto
71097361-00f4-4a97-92ef-d3a016bf924e
09dfb664-7e5a-49ac-ada3-84cbedcdd532
Acrivec

@dawajMario Czyżby ździebko niedogarowany? Albo w drugą stronę, przegarowany?

dawajMario

@Acrivec Ładnie wyrósł, więc raczej ciut za krótko. Przynajmniej masła wejdzie więcej

Arturtido

i dla takich chlebów nie jestem w stanie być na keto dłużej niż kwartał

biskitus

@dawajMario Piekłeś 100% zgodnie z przepisem czy zmieniłeś ze względu na inną mąkę w PL? Garnek czy na kamieniu?

dawajMario

@biskitus Generalnie trzymam się przepisu, choć czasy fermentacji zwykle skracam bo mam ciepłej w kuchni. Piekę na kamieniu do pizzy, piekarnik zaparowuję takim zwykłym 'psikaczem'

Zaloguj się aby komentować