Przepis na szparagi do steków - słucham propozycji.
#gotowanje #gotujzhejto
Przepis na szparagi do steków - słucham propozycji.
#gotowanje #gotujzhejto
@maximilianan 1. Zatrudnij Polaka do zebrania szparagów
2. Ugotuj szparagi
3. Podaj ze stekiem
@Rimfire *oczywiście zatrudnienie na czarno
@maximilianan podsmaż boczek w kostkę, zdejm szpyrki. Wrzuć szparagi i pieczarki, podduś/zesmaż je na tłuszczu ze świnki, dodaj szpyrki
@moll co to szpyrki
@maximilianan Ty w Niemczech mieszkasz?
@maximilianan to są skwarki, to co zostaje z wytapiania boczku. Nie znasz? xD
@paulusll od półtora roku
@moll skwarki to skwarki, nie trzeba im wymyślać nowego imienia
@moll ty się podałaś do ojca czy co to jest?!?!
@maximilianan ono nie jest nowe
@pokojowonastawionaowca ponoć skóra zdjęta z matki, ale wydaje mi się że jednak bardziej do ojca xD
@moll co to za Zakarpacie??? Tylko tego w przepisach nie umieszczaj.
@pokojowonastawionaowca Kociewie, nie jakieś Zakarpacie!
@moll to jest to samo jak skipka i dupka od chleba
@maximilianan weź zostaw kobietę, on ma Kaszëbë i tam jest no, morze i ona ma lepiej niż pół Polski
@pokojowonastawionaowca sam jesteś Kaszub!
@maximilianan jak ze wszystkim. Masz podobne regionalizmy, ale nie takie same
@moll ty jesteś @,bojowonastawionamoll
Ja to lubię morze, generalnie to miałem być pilotem, a potem marynarzem. Skończyłem jako, no...
@pokojowonastawionaowca podłe insynuacje i pomówienia
@moll ja to znam xD ja w ogóle to chyba z tobą flirtuje, tak trochę...

@pokojowonastawionaowca nie wiem co znasz, a ze mną poza koleżeńską stopę znajomości nie wyjdziesz, więc wstrzymuj kucyki xD
@moll ja już wiem, że ty to jesteś ruda xD no nie obrażaj mi się tylko!
@pokojowonastawionaowca ej kolego ale odróżnij Kujawy od Kaszub.
@pokojowonastawionaowca nie, ja jestem blondynką
@maximilianan ja ostatnio gotuje je na parze, paczka go garnka na pare, 15 i gotowe bez dodatkowej roboty. Miekkie, przyjemne, może nieco słone
@Marcowy_Kot ja niedawno jadłem spoko smażone i chyba takie zrobię jak próbuję @moll
@maximilianan tylko sobie dopraw, bo o przyprawach zapomniałam napisać XD wystarczy sól i pieprz
I frytki do tego
Gotujesz szparagi, po ugotowaniu wrzucasz na patelnię z oliwą z oliwek i posiekanym czosnkiem, nie smażysz, tylko grzejesz je tam lekko przez 2 minuty
Cienki boczek albo parmeńską szynkę spraw sobie. Szparagów kilka owin. Jak masz mozarellę to do środka daj. Sól pieprz oliwa delikatnie myk myk. Do piekarnika na nie wiem ile stopni i czasu ale chyba 180 i 20 minut to będzie aż nazbyt. No i je jesz później. Ale to gusta jak d⁎⁎a każdy ma swoje.
@maximilianan mam propozycje - wypierdol przez okno, zrób frytki
@ostrynacienkim kolego.
Zaloguj się aby komentować