Komentarze (11)

moll

@AdelbertVonBimberstein co to za potrawa?

AdelbertVonBimberstein

@moll suszone solone żebra jagnięce (suszone około 12 miesięcy)… gotowane na parze na witkach brzozowych. Przed ugotowaniem moczyłem 36 godzin kilkukrotnie wymieniając wodę.

Tradycyjnie podaje się z tłuczoną brukwią z dodatkiem marchewki i ziemniaków.

moll

@AdelbertVonBimberstein brzmi smacznie

Lunek1

@AdelbertVonBimberstein Smacznego! Gdzie Ty kupiłeś że na nich tyle mięsa, w Vestfold w sklepach strasznie chude te gnaty sam tłuszcz i śladowe ilości mięsa.

AdelbertVonBimberstein

@Lunek1 w Bergen w Remie. Specjalnie szukałem trochę droższych i mięsnych, bo nie będę przecież kości do Polski wiózł.

Lunek1

@AdelbertVonBimberstein a to Ci się dobre trafiły wesołych i smacznego

AdelbertVonBimberstein

@bartek555 już. Zapraszam. Pachnie jagnięciem.

5a31a192-8f2b-438f-9b50-412d143e5f98
bartek555

@AdelbertVonBimberstein jade, wstawiaj wode na kawe ;)

Zaloguj się aby komentować