#gotujzhejto #jedzenie
@MarianoaItaliano o UK, a kotlety zacnych rozmiarów
@MarianoaItaliano w uk z czego mają mięso mielone? Ile % papieru toaletowego? xD
@Pimenista2 Nie wiem, moje jest z łopatki i ligawy wołowej bo sam mieliłem ;)
@MarianoaItaliano A to inna bajka, psznego dla chuopa.
@MarianoaItaliano Nigdy nie rozumiałem formowanie dużych mielonych, tak samo w restauracjach, zamiast podać kilka mniejszych kotletów, które są odpowiednio wysmażone otrzymujesz jeden duży z którym w środku może być różnie. ( ͠° ͟ʖ ͡°)
@Shadov Ale ja robię duże ale płaskie żeby się usmażyły i nie trzeba się babrać z tyloma :D Małe to na puplety kręcę do sosu pomidorowego na przykład albo takiego z koperkiem jasnego.
@Pimenista2 Żeby nie było, mam nawet patriotyczną maszynkę do mięsa, Zelmera! :D Nie wyobrażam sobie życia bez niej, placki ziemniaczane, mięso mielone, farsz do pierogów, nawet do nadziewania kiełbasy się nadaje :D Patrz jak idealnie w angielskie gniazdko pasuje xD
@MarianoaItaliano Wszystko pasuje, zawsze mozna na druciki na okrętkę i do gniazdka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MarianoaItaliano Pokaż efekt końcowy na talerzu.
@Senior_Mordino Za późno, już pozmywane xD Ale następnym razem
@MarianoaItaliano
@MarianoaItaliano polecam spróbować mielone z piekarnika. Nie trzeba stać i pilnować, tłuszcz nie chlapie i mniej go się używa, na raz na blasze można zrobić od razu wszystkie. Wystarczy zrobić w każdym palcem lekkie zaglebienie i dać pół - łyżeczkę masła do niego
@Navane Brzmi ciekawie, trzeba będzie wypróbować. W smaku wyjdzie coś jak pieczeń rzymska?
@MarianoaItaliano zależy jakie mielone robisz:) dla mnie smakują jak mielone bez panierki (kolejny plus zdrowotny
Te patelnie są bardzo dobre. Polecam wersję dedykowaną do naleśników.
@budhib A nie wiem, ta patelnia to zwykła taka Tefala, mamy ją w domu z 5 czy 6 lat juz.
@MarianoaItaliano Ziemniaki były rozgniecione, a nie w kawałkach, prawda ?
Prawda ?
@anonekzforczana Prawda. Rozgniecione, ubite z odrobiną masła i posypane koperkiem
@MarianoaItaliano kuplety ( ✧≖ ͜ʖ≖)
Zaloguj się aby komentować