Nie polecam już serków wiejskich high protein z Lidla.


Leją się jak sraka, chociaż w smaku nie takie złe bo przestały znowu być kwaśne. Zrobili za to nową etykietkę i ujebali 2g białka złodzieje niemieckie.


Znowu w Polsce nie ma produktu, który chociaż w połowie odpowiadałby norweskiej jakości serka wiejskiego, który mogę obrócić do góry nogami (opakowanie 400g) i nie wyleci!


Niby płacę tam więcej, ale w sumie nie płacę za wodę...


Zostaje jeść twaróg.


#oszukujo #lidl #bialko #dieta

671eac99-4264-463a-a1c2-21e29623a958
c597cffc-f973-4dbc-abe1-7d42e56eb9fc
7ba7f2d0-ffd5-40e1-8603-78acc2b9e35d

Komentarze (28)

Mr.Mars

@AdelbertVonBimberstein Zamów paletę serków z Norwegii.


Jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że nie będziesz jadł serków.

AdelbertVonBimberstein

@Mr.Mars już od kilku tygodni jem twaróg. Robię sobie różne wariacje: ze szpinakiem, czosnkiem aż ryja pali, łososiem, papryką albo pasta z pieczonych warzyw. Tylko nie zawsze mi się chce bo to mycia dużo potem i jem ostatnio taki czysty twaróg a dodatki obok.

A tym gnojom napisałem mam nadzieję, że im w pięty pójdzie.

4e00fafa-29e1-4267-ac15-88fb72fc7027
cweliat

@AdelbertVonBimberstein ja jak widzę taki serek wiejski co jest sztywny, tak jak ty to opisujesz, to od razu wiem, że będzie ch⁎⁎⁎wy skwaśniały. Najlepszy taki delikatnie lejący się. Serki wiejskie firmy Koło to jest mistrzostwo

AdelbertVonBimberstein

@cweliat nieprawda, takie sztywne też są dobre tylko w Polsce nas w luja robią i deszczówki dodają, albo wody po myciu stóp i dlatego takie kwaśne - bo Niemiec stopy wcześniej moczył w zbiorniku.

Zielczan

@cweliat prawda, jebać sztywne serki wiejskie

100mph

Piątnica tyż Paniczowi nie odpowiada?

AdelbertVonBimberstein

@100mph tyż się leje jak sraka a w ogóle to Piątnica jest przeraklamowana i droga. Jak szukam dobrego nabiału to biorę po małych OSM.

Sweet_acc_pr0sa

@AdelbertVonBimberstein A MI PIATNICA SMAKUJE


Ale jest na to trik xD trzeba nim pomajtac zanim sie weźmie, jak jest zbita klucha to kwasny bo go chujowo przetrzymywali jak sypki to brac xX

AdelbertVonBimberstein

@Sweet_acc_pr0sa mi też smakuje ale stosunek cena/jakość moim zdaniem nie wychodzi super.

Sweet_acc_pr0sa

@AdelbertVonBimberstein to serek za 2.20 xD 20 groszy na serku jedząc 2 dziennie zycia mi nie zmieni wiecej przepierdalam na halsy xD

AdelbertVonBimberstein

@Sweet_acc_pr0sa chyba po dacie.

Sweet_acc_pr0sa

@AdelbertVonBimberstein ostatnio w Lidlu po 2.20 bralem coś się zmieniło? XD

AdelbertVonBimberstein

@Sweet_acc_pr0sa jo, pewnie za 150g. Żenada

Sweet_acc_pr0sa

@AdelbertVonBimberstein a tego to nie sprawdzałem xD ostatnio pijam kefiry wiec nie kupuje serków tyle

razorn3

@Sweet_acc_pr0sa w biedrze już na 3zeta podnieśli więc za chwilę będzie kosztował tyle co pudding proteinowych na promce. Jeszcze z 2tygodnie temu były po 2.79 a wcześniej w zimę na promkach po 2-2.19. ten biedronkowy jest tańszy ale tam to już zupełnie połowa to mleko.

panbomboni

Nie cierpię serka wiejskiego.

AdelbertVonBimberstein

@panbomboni o, kto to tu do nas przyszedł. @Smerf_Maruda

YebacWykop

mi serek wiejski się przejadł, teraz jem głównie skyr zwykły albo pitny i wchodzi jak złoto, serek wiejski tylko do dań np. spód pizzy z serka

hejtooszukuje

@AdelbertVonBimberstein taka ciekawostka - jak nie dodasz dodatków spożywczych przemysłowych to prędzej Ci ser spod kaptura wyjdzie niż serek wiejski, inny przykład-śmietana do sosów i zup ma dodatki

E żeby się nie warzyła w garnku, mleczarnie dla firm sprzedają 36 i 30 bez dodatków-sam czysty tłuszcz ale tego nie kupisz w normalnych sklepach

AdelbertVonBimberstein

@hejtooszukuje no tak, spisek sklepów i producentów.

Jak nie masz wpisanych e w składnikach, tylko np prosty skład to żaden duży producent co tego nie doda bo to są po pierwsze: koszty, dodatki do żywności kosztują i to nie mało, po drugie to często są alergeny. Po trzecie śmietanę akurat łatwo zbadać.


A śmietana, o ile nie kupujesz faktycznie tego gówna z dodatkami które też jest dostępne, nie warzy się, gdy potrafisz gotować i zahartować ją przed wlaniem do gorącego.

inty

Polecam zwykły naturalny skyr z biedry. 12g białka w 100g sprzedają w opakowaniach po 150 /400g

Lunek1

@AdelbertVonBimberstein no ja z tego norweskiego normalny sernik robię i git wychodzi polecam

Giban

O, a ja myślałem, że serek wiejski ma się lać w tej śmietance...

AdelbertVonBimberstein

@Giban o ile to śmietanka to się całość robi fajna, kremowa. Czasami to po prostu wygląda jak woda...

Giban

@AdelbertVonBimberstein no dobra, to rozumiem

Zaloguj się aby komentować