Komentarze (34)
I make money!

@jaczyliktoo fruzeliny daj i kasuj po 30 xd
Ah, dezal i ich za⁎⁎⁎⁎sty projekt łapania wylewającego się ciasta między gofrownice a uchwyt, jprd
@wonsz bo trzeba tak lać żeby nie przesadzić, to to najlepsze gofrownice i nawet z tym nie dyskutuj
@wonsz oraz nie ma jak obrócić do góry nogami, żeby ciasto równo się rozeszło
@jedzczarnekoty ale ja z powodzeniem używam dezala od ponad 10 lat, tylko wkurwia że trzeba odkręcać rączkę żeby doczyścić.
@slawek-borowy u mnie ciasto się ładnie rozchodzi samo, tylko ta szpara przy uchwycie...
@wonsz ja nie odkręcam ani nie czyszczę. Polecam ten styl życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jedzczarnekoty raz kupiłem i trafił mi się od electro ze skopany termostatem. Chcieli go naprawiać w nieskończoność.
@wonsz kurde nic takiego nie kojarzę, zawsze jakoś sobie radzę po ostudzeniu przedmuchując albo pędzelkiem czyszcząc
@FoxtrotLima nie potrafię tak - jak coś tam wpłynie to mnie chuj strzela że to może tam gnić a gofery głównie dla dzieciaków robię.
@w0jmar ostatni raz się powtórzę - nie wskażę, używam ponad 10 lat, mam prawo wskazać wady
Dobra.
Rozumiem.
Wierz mi na słowo w takim razie - żadna gofrownica na rynku (marketowa) nie jest lepsza. Masa aluminimum i jakiść teflonu robi swoje.
A co do wycieków - podkładam ręcznik papierowy. I wlewam odmierzoną ilość. Rzadko coś wykipi w ilościach ... no takich żeby trzeba było za dużo sprzątać.
nie ma jak obrócić do góry nogami, żeby ciasto równo się rozeszło
To jaki Ty masz przepis że Ci się równo nie rozłazi?
Kurde - chyba faktycznie wrzuce tu "swój" przepis.
Tylko ma być na zawsze zapamietany pod konkretną nazwą - coś jak freeware - z jednym formalnym obostrzeniem.
I nie wiem jak tego dopilnować.
@w0jmar każdy przepis, jaki by nie był trzeba dobrać pod kątem zwiększania objętości w gofrownicy, i wlewać tyle żeby puchły do końca formy. Ja w przypadku Dezala wypraktykowałem żeby robić nieco rzadsze ciasto, dać nieco więcej proszku do pieczenia i wychodzą idealnie puszyste goferki.
@w0jmar chodzi mi że równiej się wypieka na wysokość, jak krótko po zalaniu obrócę do góry nogami, ale w dezalu tak się nie da :(
Masz Pan z jagodami i śmietaną?
Kiepsko wygladają.
Jak będe robił to Ci pokaże.
Przepis mam po takiej jednej ... - ni nie ważne - z cukierni w każdym razie i pewnie go wrzucę - żeby nie zaginął - o ile ktoś będzie chciał.
Ale najważniejszy składnik gortow już masz - DEZAL - ROLLS ROYCE gofrownic.
W obudowie Syren 104.
0.5 kg mąki (tortowa, pszenna etc.)
2 małe łyżeczki proszku do pieczenia
100 g cukru
100 g oleju
3 szklanki gazowanej wody mineralnej
2 jajka.
Do miski miksera wlać wodę, wsypać mąke, proszek, cukier, olej i mieszać. Na dużych obrotach.
Załaczyć Dezala - niech sie rozgrzewa.
Żóltka oddzielić od białka - dodać do mieszanej masy.
Białka ubić na pianę.
Tylko dobrze to zrobić, na sztywno.
Zmniejszyć obroty miksera do minimum i powoli dodawać piane do masy.
Mieszać keszcze jakieś 2 minuty.
Lać na rozgrzane płyty.
Piec - około 5,5 minuty.
@w0jmar 100g tłuszczu i 100g cukru?
25g ksylitolu i 50g oleju , poza tym mąka orkiszowa
No to wiele tłumaczy.
Nawet nie chce mi się watku kontynuować... .
Bo są zdrowe
Normalnie bym to "zjechał")* ale teraz powiem tylko:
I dobrze! Ważne że Ci pasuje!
Pozdrawiam!
)* - za dużo agresji i gównoburzy w mediach. Więc może ja nie będe jeszcze ładował do pieca. To nie wykop.peel.
@w0jmar sorry, nie chciałem rozłościć
a jak na krupówkach, to nawet i 80zł
Zaloguj się aby komentować
Mam taką. Świetna jest. A moja mama ma starszy model jeszcze z PRL