McDonald's kolejny raz podnosi ceny

McDonald's kolejny raz podnosi ceny

Bizblog.pl - serwis biznesowy
Ta sama wołowina, która na Zachodzie była przez lata symbolem taniego, dostępnego jedzenia dla ludu, wkrótce już nie będzie taka tania. Mówię o hamburgerach spod złotych łuków. McDonald’s właśnie zdecydował się na trzecią podwyżkę cen w ciągu ostatniego roku. Za najprostszą bułkę zwaną cheesburgerem zapłacicie już prawie 7 zł.
#mcdonalds #fastfood #podwyzki #gospodarka

Komentarze (13)

Miedzyzdroje2005

Straszne. Nie żryjcie w Maku i ceny zaraz spadną, bo nie będzie klientów

mrmydlo

@Miedzyzdroje2005 ja będę żarł w macu lepsze to niż te uwielbiane kebaby z mielonką zamiast mięsa

SiostraNieZdradziDziewczynaTak

@Miedzyzdroje2005 ja nie kupuje w salonie mercedesa i pytanie czy ceny przez to spadły?

Pol616

@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Ale porównanie z dupy. Jedna osoba nic nie zmieni, to oczywiste. Ale jakby nagle 1/3 osób przestała by kupować w macu, miałoby to wtedy odzwierciedlenie w cenach. Analogicznie sprawa wyglądałaby z mercedesem.

DzikiKnur69

@Pol616 ich marketingowcy już wszystko obliczyli. Wiedzą całkiem dokładnie ile % klientów zrezygnuje

kodyak

Jakie ma znaczenie czy będę tam jadł czy nie skoro wołowina jest po prostu jeszcze droższa,


Równie dobrze możesz nic nie kupować i myśleć że ceny spadną co się nie stanie

SiostraNieZdradziDziewczynaTak

@Pol616 ty serio w to wierzysz? mercedes w zeszłym roku sprzedał 2 043 900 samochodów. Prawo dobra Veblena można stosować do samochodów egzotycznych i limitowanych tak jak G klasa 6x6. Mcdonald jak i mercedes muszą dostosować ceny do kosztów, przy czym mercedes może wprowadzać mniejsze tańsze modele jeśli konsumenci będą tego chcieli. Co może zrobić mcdonald jeśli rośnie koszt wołowiny? Wprowadzić hot dogi z mięsa wieprzowego, kanapki z pasztetem? Mcnuggetsy z całych kurczaków razem z korpusami już mają w ofercie

R8Ozd25vIENpxJkgdG8gb2JjaG9kemk

Już wolę iść do Burger Kinga, niż jeść te śmieszne kapcie z maca. A jak ceny jeszcze poskaczą, to w ogóle przerzucę się na niezależne burgerownie.

tylko_grzanki

@R8Ozd25vIENpxJkgdG8gb2JjaG9kemk Akurat w niezależnych burgerowniach ceny niestety rosną jeszcze szybciej. Porządnego Angusa nie kupisz już poniżej 35PLN w Warszawie a i tak mają znacznie mniejszy ruch i nie trzeba czekać w kolejce jak rok temu. Dobra zmiana ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Dolan

@R8Ozd25vIENpxJkgdG8gb2JjaG9kemk


Już wolę iść do Burger Kinga


z BK jest taki problem, że nie tostują bułek z niewiadomego powodu ¯\_(ツ)_/¯ do tego ręce jebią tłuszczem strasznie po jedzeniu BK przez papierek, czego w zasadzie w MCD się nie spotyka.


Gdyby wyeliminowali te 2 problemy to mogliby na luzie konkurować z MCD, nie rozumiem czemu taka firma nie jest w stanie tego od tylu lat poprawić, a potem placzą, że muszą zamykać prawie wszystkie lokale xD

Mario_Puzon

@GucciSlav idealny moment by pierdolić ten shit food.

Jarasznikos

Od kiedy niby wołowina była symbolem taniego jedzenia? Wołowina zawsze była tym droższym mięsem i rewolucja przemysłowa tego nie zmieniła. Umożliwiła utrzymanie jej ceny w zasięgu dostępnym dla przeciętnego obywatela, ale nigdy nie była najtańsza. Zawsze tańszy będzie kurczak czy wieprzowina.

Zaloguj się aby komentować