Kotleciki na bazie brokułów, szpinaku, czosnku(pół ząbka), jajka i bolki tartej.

Młodzi nie do końca je pokochali, ale mnie smakowały.

#gotujzhejto #rodzicielstwo

803fbb41-adc0-4a34-8f73-072f16a0a2bd

Komentarze (5)

Mr.Mars

@Taxidriver Moje ulubione!


Często dodaje jeszcze kalafiora i paprykę. Uwielbiam paprykę.

Taxidriver

@Mr.Mars ją też, ale z moldymibtrzeba ostrożnie, chociaż wczoraj jeden ancymon dorwał się do mojego awaryjnego słoiczka z Chili.

GazelkaFarelka

@Taxidriver poproszę przepis

Taxidriver

@GazelkaFarelka 3 garści brokułów (bez korzenia), garść mrożonego poszatkowanego szpinaku. Ugotować, odceacdzič, 7 młodych kartofelków z AirFryera(ale mogą być normalnie smażone na patelni/w piekarniku), czosnek i cebula ile lubisz, jedno jajko.

Miksujemy w blenderze, formujemy kotleciki, obtaczamy w bolce tartej i cyk, na patelnię.

Jako, że wszystko wcześniej było już i tak ugotowane, to chodzi tylko o dodanie chrupkości tej potrawie.

Aaaa, można jeszcze dodać sera.

Chyba, tak to robiłem, czysta improwizacja.

Ps. Polane olejem sezamowym smakują znacznie lepiej.

Ps2. Trzeba dobrze posolić, szpinak lubi sól.

Mr.Mars

@Taxidriver Tylko młodzież usprawiedliwia ciebie przed tak małą ilością czosnku. Czosnek musi być czuć.

Zaloguj się aby komentować